[b4 cabrio] hardtop opinie i spostrzeżenia
[b4 cabrio] hardtop opinie i spostrzeżenia
witam. chciałbym dowiedzieć się czy ten hardtop ze zdjęcia jest oryginalny? I jak oceniacie jego stan techniczny.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2010, 23:35 przez trevor, łącznie zmieniany 1 raz.
Naprawdę był blaszany??Tego nie wiedziałem.Zawsze myślałem że jest z tworzywa.Coś podobnego do tego z czego zrobiony jest tylny spoiler w Coupe.kolczat pisze:orginalny byl blaszany, a "podrobka" z plastiku(laminatu) no i niestety ze zdjec nie jestesmy w stanie ocenic, a co na sprzedaz znalazles? za ile?
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
tu na forum pisal bodaj Siwusek216 o tym ze byl ori blaszany... mozesz zapytac w aso, wprawdzie juz na stanie nie maja bo pytalem, a ostatnia cena wynosila bagatela 13 000 pln, ale powinni Ci powiedziec z jakiego materialu byl robiony... z tworzywa ponoc byl produkowany przez pod firme ktora uzyskala licencje, ale ile w tym wszystkim prawdy, to nie jestem w stanie wam powiedziec bo temat jak wiecie jest ciezki...
co do samego zdjecia, to uszczelki sa pofalowane ale moze to wynikac z metody zakladania tego dachu, no i domykania szyb... mysle ze jakby byl uszkodzony to raczej naprawienie takiego ustrojstwa sprawilo by tak wielu problemow ze ktos musial by byc bardzo uparty aby to chciec doprowadzic do stanu uzywalnosci...
co do samego zdjecia, to uszczelki sa pofalowane ale moze to wynikac z metody zakladania tego dachu, no i domykania szyb... mysle ze jakby byl uszkodzony to raczej naprawienie takiego ustrojstwa sprawilo by tak wielu problemow ze ktos musial by byc bardzo uparty aby to chciec doprowadzic do stanu uzywalnosci...
- maniekmac
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
Z tego co ja się orientuje to były dwa rodzaje hardów robionych w Audi starszy typ to właśnie coś takiego jak tu na początku był pokazany (łatwo rozpoznać różnicę szczególnie po tylnej szybie). W starszym szyba jest mniejsza i wygląda mniej więcej jak z malucha (zaokrąglone cztery rogi), a w nowszym szyba idzie aż do samego końca dachu. Hardy też robione były przez Riegera.
Na fotce nowszy model.
Na fotce nowszy model.
takowo minusów nie ma tego żadnych oprócz wizualnych/estetycznych bo jeżeli miałbym dać za to "coś"4000zł http://moto.allegro.pl/item915284120_ha ... abrio.html to wolałbym to http://moto.allegro.pl/item938652769_ha ... fting.html lub dołożyć 1500zł i zakupić nowy i z odpowiednim lakierem położonym w profesjonalny sposób i z gwarancją na lakier i na sam hard http://moto.allegro.pl/item922562205_ha ... _audi.htmlkolczat pisze:no wszystko sie o cene rozbija... ale w sumie, nie glupi pomysl, wonski jakie znasz minusy takiego cuda?
powiem tak... udało mi się w końcu dogadać z typem i się okazało że dach jest plastikowy/z laminatu ale niby oryginalny, to już sam nie wiem co o tym myśleć, ja jedynie oryginał bym wybrał, wonski, ten ostatni to robiony przez rzemieślników to nie wiem jak z jego jakością i za 5500... to lekka przesada, wolę już używany ale ori
Mi się najbardziej podoba Hardtop firmy Wiesman, bo nie widać w nim uszczelek, a kształt szyby pasuje pięknie:
Na drugim miejscu stawiam hardtop Riegera:
Ten, który pokazał na początku trevor jest obleśny, nie kupiłbym go nigdy nawet za 1000zł.
[ Dodano: 2010-03-28, 10:41 ]
Ogólnie jakość wykonania Hardtopów Wiesmann jest fenomenalna. Ta firma produkuje samochody dla bogaczy.
Na drugim miejscu stawiam hardtop Riegera:
Ten, który pokazał na początku trevor jest obleśny, nie kupiłbym go nigdy nawet za 1000zł.
[ Dodano: 2010-03-28, 10:41 ]
Ogólnie jakość wykonania Hardtopów Wiesmann jest fenomenalna. Ta firma produkuje samochody dla bogaczy.