Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

CB Radio - antena

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 29 gru 2009, 18:09

dydo85 pisze:ale na antene nie szczedzilem
no i to jest najważniejsze żeby antena była dobra ja mam MIdland alan 9 czy jakoś tak. A jeśli idzie jeszcze o antenę to w końcu ona w dużej mierze odpowiada za odbiór

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 29 gru 2009, 21:22

Jak chcesz poprawić zasięg to rada jest tylko jedna - zmiana sprzętu.
Niestety Twoje radio ani antena nie należą do rewelacyjnych. Zmiana anteny na chociażby Sirio ML145 doda ci przynajmniej 5km zasięgu.

Awatar użytkownika
extrem
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: extrem » 11 mar 2010, 20:54

Wznowie temat !!!
Audi 80 B4 Avant
Od kilku dni mam problem ponieważ mam zaniki sygnału. Radio odbiera ok i czysto a po chwili jest tylko szum i żadnej stacji i znów po jakimś czasie odbiera. Problem powtarza się wielokrotnie. Wcześniej wszystko było ok.
Czy to wzmacniacz padł ? Tak sam z siebie ?

lesli
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lesli » 12 mar 2010, 08:51

Z wiekiem czasu potrafi polecieć zmacniacz antenowy tak mialem w swojej,wymiana na nową antene .Zasilanie jest pobierane z radia kabel czarny.

Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 ALL]Cb radio ogólne pytanie

Post autor: Maly.89 » 30 mar 2010, 08:22

Mam pilne pytanie do kolegów.Kupiłem wczoraj zestaw Cb radio + antena początkowo był to zestaw ANTENA CB TITANIUM 7000 PODSTAWA MAG. 12cm +RADIO CB xLIFE + wtyk zapalniczki gratis ZALUTOWAN i ten zestaw został zestrojony w moim autku na miejscu.Lecz był kabel popsuty ciut i wymienili mi podstawkę od anteny z kablem i powiedzieli że nie trzeba stroić jeszcze raz więc pojechałem z takim zestawem.Nie zadowalało mnie to radio bo były same szumy więc dołożyłem kasy i kupiłem to radio RADIO CB MIDLAND 200 i moje pytanie polega na tym czy muszę stroić antenę 2 raz?Ponieważ po wymianie kabla i wymianie radia nie była strojona proszę o szybką odpowiedz.

zwierzak213a2

Post autor: zwierzak213a2 » 30 mar 2010, 09:21

Antena zestrijona raz bedzie dzialac pod innymi radyjkami . Strojenie anteny polega na obcinaniu preta anteny wiec jezeli nie zmieniles dlugosci tzw bata to powinno byc ok .

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 30 mar 2010, 09:27

zwierzak213a2 pisze:Strojenie anteny polega na obcinaniu preta anteny wiec jeżeli nie zmieniles dlugosci tzw bata to powinno byc ok .
ale chyba nie w każdym przypadku nie które antenki mają pierścienie do regulacji a w innych po prostu odkręca się małego imbus'a i wysuwa/chowa się antenkę, obcinanie anteny to jest już chyba ostateczność.

Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maly.89 » 30 mar 2010, 10:01

zestrojona została jeszcze raz i o wiele lepiej to hasa;) tak na imbusie ją regulował gościu zbiera wszystko w miarę dobrze :) dzięki za info... a jaką antenę polecicie do tego radyjka na przyszłość ?

admish

Post autor: admish » 30 mar 2010, 11:27

Maly.89 pisze:zestrojona została jeszcze raz i o wiele lepiej to hasa;) tak na imbusie ją regulował gościu zbiera wszystko w miarę dobrze :) dzięki za info... a jaką antenę polecicie do tego radyjka na przyszłość ?
Jaką antenkę? Z czystym sumieniem polecam antenkę Sirio Omega 27 - 1 metr. Antenka sprawuje się wyśmienicie, zasięg tak około 7-8km (wystarczająco), ale też nie jest tania. Podobno to najlepsza z anten metrowych. A tak na marginesie - po co komu anteny 1,5 metrowe skoro nie mają w radiach RFa?? Dużo zbiera szumów taka antena i zakup jej mija się z celem, porównując do radia ;-)

Awatar użytkownika
Mortiis
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Mortiis » 07 wrz 2010, 23:52

Podepnę się pod temat, mam następujący problem otóż poprzedni właściciel założył jakąś tjunigową antenę bo dzisiaj podchodzę do auta a antena ułamana i wisi na druciku :/ znalazłem w bagażniku ori i chciałem wymienić ale po pierwszej próbie wogóle się nie ruszyła popsikałem wd40 i poszła ale kręci się w miejscu :/ jak teraz pozbyć się tego badziewia nie uszkadzając gniazda na antene?

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl