[80 B4 2.0 ABK] drżenie i hałas w układzie wydechowym
[80 B4 2.0 ABK] drżenie i hałas w układzie wydechowym
witam ponownie , mam problem z układem wydechowym podczas dodawania gazu na każdym z biegów przy ok 2500 obrotów słychać dziwne dźwięki z układu wydechowego , przypomina to rozpędzanie się starego poloneza .Na postoju po dodaniu gazu nie słychać nic dziwnego.czy to katalizator się rozsypał w środku i czy można go całkiem wyżucić , czy to niespowoduje problemów podczas dalszej ekspluatacji. dziękuję
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, 13:19 przez Adek, łącznie zmieniany 1 raz.
Starego dobrego kata, trudno jest rozsypać ale się zdaża, może to być to o czym pisze PABLO, albo wysypały sie uszczelki pomiedzy dwururką a katem. lub katem a wydechem.., lubo też brzęczy bo poluzowało sie na śrubie łączącej układ wydechowy ze skrzynią biegów... Na wolnych obr. poproś by ktoś zatkał wydech, obserwuj czy nie przedmuchów w rejonie katalizatora/uszczelek..
Pozdr. Adam.
Pozdr. Adam.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Ja mam podobny problem takie bzyczenie, brzeczenie. Myslałem ze to własnie kat ale po wycieciu i wspawaniu rury nic sie nie zmieniło a brzeczy gdzies w okolicy byłego kata/skrzyni. Byłem u Mcgivera z tym i obstawiał skrzynie/sprzęgło. Kurcze mi sie wydawało ze to cos lata w wydechu ale w tym miejscu gdzie mi bzyczy raczej nie miało by sie jak zaczepic cos i latać I wystepuje to na postoju na jałowym jak i podczas przyspieszania i jazdy ale jak stoje to czasem sie tak jakby zatka i przestaje, wystarczy dodac lekko gazu i znowu daje.
Witam,
Mialem podobny problem, po przekroczeniu pewnych obrotów, metaliczny halas wydobywajacy sie z poczatkowej czesci ukladu wydechowego.
Az wstyd bylo jezdzic :-|
W warsztacie wymienili mi obejmę przed tlumikiem srodkowym i uszczelneinia - stara była zardzewiala i nieszczelna.
Teraz wszystko jest OK.
Pozdrwiam
Mialem podobny problem, po przekroczeniu pewnych obrotów, metaliczny halas wydobywajacy sie z poczatkowej czesci ukladu wydechowego.
Az wstyd bylo jezdzic :-|
W warsztacie wymienili mi obejmę przed tlumikiem srodkowym i uszczelneinia - stara była zardzewiala i nieszczelna.
Teraz wszystko jest OK.
Pozdrwiam