[b4 2,0 abt] cieknie po lince do klapy i skrz bezpiecznikow
-
- Forum Audi 80
[b4 2,0 abt] cieknie po lince do klapy i skrz bezpiecznikow
jak w temacie szukajac przyczyny mokrego dywanu zauwazylem ze cieknie przez ten cycek co wchodzi linka do srodka auta ,, czym zastapic ja? musi byc z gumy? myslelaem zeby wytoczyc sobie z plastiku korek taki pozadnie spasowac .. zda egzamin
2 pytanie .
chcem przy okazji uszczelnic od ta plastikowa ramke od bezpiecznikow zauwazylem ze sa tam 4 nakretki czy odkrecenie ich wystarczy aby wyciagnac ramke? chcem ja wyczyscic i posmarowac silikonem
2 pytanie .
chcem przy okazji uszczelnic od ta plastikowa ramke od bezpiecznikow zauwazylem ze sa tam 4 nakretki czy odkrecenie ich wystarczy aby wyciagnac ramke? chcem ja wyczyscic i posmarowac silikonem
-
- Forum Audi 80
- michael80b3
- Forum Audi 80
Podepnę się do tematu.Też ostatnio widziałem że u mnie w aucie ta guma którą puszczona jest linka od otwierania maski nie jest już w najlepszym stanie i trzeba by ją wymienić.Teraz dwa pytanka:
1.Czy we wszystkich B4 jest ona taka sama?
2.Ma ktoś może nr.tej gumki żeby dokupić w Aso?A jeśli nie w ASO to gdzie?
No wyszły 3 pytanka. :mrgreen:
Szukałem tej części na vagcat.com ale nie mogę tego namierzyć.
1.Czy we wszystkich B4 jest ona taka sama?
2.Ma ktoś może nr.tej gumki żeby dokupić w Aso?A jeśli nie w ASO to gdzie?
No wyszły 3 pytanka. :mrgreen:
Szukałem tej części na vagcat.com ale nie mogę tego namierzyć.
Poważnie mówie, ściągałem juz niejeden raz i zazwyczaj musiałem się bawić w odrywanie "na chama" <ok>jastrzabb4 pisze:maciek12, e to gitara mowisz ze nie am bata zeby tamtedyk woda polecaiała ?
luk448, mówisz, masz, o to numer tej części znaleziony w ETCE 893 823 591 A Z tego co tam czytałem, to cena coś ok 6 euro
-
- Forum Audi 80
jastrzabb4, to jest cena bardzo przyzwoita.Bywają gorsze czyt.mniejsze jakieś bzdurki typu uszczeleczki,kapseleczki i inne pierdołki w cenie nawet po 100 zł. :mrgreen: :mrgreen:
Szukałem zamiennika tej tulejki ale w Focie ani też z Parts Team nie figuruje.Zresztą cena mała więc nie ma co szukać zamiennika.
Szukałem zamiennika tej tulejki ale w Focie ani też z Parts Team nie figuruje.Zresztą cena mała więc nie ma co szukać zamiennika.
- ciechan
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jastrzabb4, po co płacić za ten kawałem gumki, miałem to samo, ciekło mi na nogi, szczególnie po myciu miałem mokro pod nogami, gume wyjąłem, otwór w niej był już dość spory, kupiłem łatke do opon, wyciąłem w kształcie tej gumy plus malutki otworek, nakleiłem silikonem i włożyłem gdzie trzeba, plus obsamorowanie także silikonem i jest jak ta lala.
Na szrocie pewnie dostałbyś tą uszczelkę za darmo .Często przyczyną wody pod nogami okazuje się uszkodzony lub brak korka na otwór technologiczny w podwoziu.A jest ich dość sporo.Kolejna rzecz to sprawdź drożność kanału odpływowego właśnie przy tej uszczelce, bywa że kanał zapchany jest zgniłymi liśćmi i nawet nowa guma nie pomoże jeśli będzie tam stała woda nawet przez krótki czas.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2010, 17:47 przez krisiun1, łącznie zmieniany 4 razy.
- piotrek 250279
- Forum Audi 80
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt: