[B4 AAH Q Sedan] Adasiowe 2.8 Quattro
Audiczka dalej na zimowym setupie, grubo na feldze. Zrobiło się też czarno z przodu.
![Obrazek]()
Tutaj próbny montaż foteli, trzeba posprawdzać co jak i gdzie pasuje, ew. nie pasuje:
![Obrazek]()
Jak widać przód usiadł elegancko. Mechanizm przesuwania fotela pasuje. Prowadnic na 90% nie trzeba będzie spawać. Będę ja grzał i wyginał żeby weszły. Brakuje w sumie z dwóch stron około 3cm, max 4cm.
Zobaczymy jak się to skończy po założeniu plastików, bo pokrętła są z lewej strony i nie wiem czy się wszystko pomieści.
No i dalej kilka kolejnych szotów lansu z jednym fotelem i bez reszty wnętrza. Nic tylko jeździć
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Tutaj próbny montaż foteli, trzeba posprawdzać co jak i gdzie pasuje, ew. nie pasuje:
Jak widać przód usiadł elegancko. Mechanizm przesuwania fotela pasuje. Prowadnic na 90% nie trzeba będzie spawać. Będę ja grzał i wyginał żeby weszły. Brakuje w sumie z dwóch stron około 3cm, max 4cm.
Zobaczymy jak się to skończy po założeniu plastików, bo pokrętła są z lewej strony i nie wiem czy się wszystko pomieści.
No i dalej kilka kolejnych szotów lansu z jednym fotelem i bez reszty wnętrza. Nic tylko jeździć

Nie no nie mam zamiaru spawać, spokojniegornik pisze:Adaś Lee nic nie spawaj! Możesz zamienić prowadnice ze starych foteli do nowych. O ile masz regulację wysokości u pasażera. Trochę zabawy, ale wychodzi oryginał i na pewno lepsze to niż spawania. Pokrętła mieszczą się elegancko.

Nie ma tam śrubek. Spinki i blaszki. Odginasz, wyjmujesz stare prowadnice z ori foteli, potem odginasz i zakładasz z nowych foteli. Tylko musi być regulacja u pasażera bo fotele bez regulacji wysokości mają na stałe przymocowane prowadnice.Adaś Lee pisze:Nie no nie mam zamiaru spawać, spokojniegornik pisze:Adaś Lee nic nie spawaj! Możesz zamienić prowadnice ze starych foteli do nowych. O ile masz regulację wysokości u pasażera. Trochę zabawy, ale wychodzi oryginał i na pewno lepsze to niż spawania. Pokrętła mieszczą się elegancko.Chciałem podgrzać prowadnice i wygiąć żeby weszły elegancko. Da się przełożyć w nieinwazyjny sposób prowadnice? kilka śrubek i gotowe?
Pozdro.
No to wielkie, piękne dzięki dla Ciebie. Jest regulacja wysokości w obydwóch starych fotelach. W takim razie jeden problem z głowy.gornik pisze:Nie ma tam śrubek. Spinki i blaszki. Odginasz, wyjmujesz stare prowadnice z ori foteli, potem odginasz i zakładasz z nowych foteli. Tylko musi być regulacja u pasażera bo fotele bez regulacji wysokości mają na stałe przymocowane prowadnice.Adaś Lee pisze:Nie no nie mam zamiaru spawać, spokojniegornik pisze:Adaś Lee nic nie spawaj! Możesz zamienić prowadnice ze starych foteli do nowych. O ile masz regulację wysokości u pasażera. Trochę zabawy, ale wychodzi oryginał i na pewno lepsze to niż spawania. Pokrętła mieszczą się elegancko.Chciałem podgrzać prowadnice i wygiąć żeby weszły elegancko. Da się przełożyć w nieinwazyjny sposób prowadnice? kilka śrubek i gotowe?
Pozdro.

Muszę ją sprzedać. Kupię ori z 80tki i dam do przeszycia, obszycia, żeby wzór skóry był taki sam jak z przodu.
Lakier dorabiałem w mieszalni + utwardzacz. Nazwę podkładu podam Ci później, bo mam puszkę jeszcze w piwnicy. Wszystko malowane kompresorek + pistolet. Jeżeli zależy Ci na dokładnie takim samym kolorze, to mogę zapytać pana w mieszalni co on to wymodził. Ja szczerze mówiąc powiedziałem mu, że ma być tak wyścigowo czerwony, żeby mi się opony topiły na feldze.monkahead pisze:Adas, czym malowales te zaciski? Podaj prosze nazwe podkladu oraz lakieru. Lakier w spray'u czy malowales pedzelkiem?

Szczerze mogę odradzić akrylowy czerwony do zacisków w spreju. Pomalowałem nim jeden zacisk. Po tym oddałem wszystkie do piaskowania. Wychodzi grubo, nie chce wyschnąć. Ani to gumowe, ani to twarde. Jak plastelina. Koszt 1 puszki 20zł. Ledwo starczyła na 1 zacisk. Jest nieekonomicznie, plastelinowo, brzydko.
Piaskowanie 4 zacisków to koszt 50zł. Później podczyścić dobrze z tego piasku. Za dorobienie setki lakieru zapłaciłem 27zł i mi wystarczyło na 4 zaciski. Mówi samo za siebie, a efekt jest dobry, w końcu mi się podoba, a próbowałem już wielu rzeczy