[Audi b4] Wymiana zderzaka - pytanie odnośnie halogenów
[Audi b4] Wymiana zderzaka - pytanie odnośnie halogenów
Witam autko b4 avant 94r. mam do was pytanko, mialem stluczke i musze wymienic przedni zderzak ale...
zderzak jak widac mialem zwykly bez halogenow.. lecz teraz chce wymienic na taki z halogenami, tylko nie wiem czy moge to zrobic..?
Bardzo prosze o pomoc co mam dokupic do tego zderzaka zeby go zalozyc i uruchomic w nim halogeny, ( halogeny ale jakie? cos mi sie obilo o uszy ze musza to byc halogeny z jakimis ramkami zeby zderzak dalo sie zamontowac.. ale slabo znam sie w temacie
montowanie zderzaka i podlaczenie halogenow bedzie mi robil mechanik
Fotka nowego zderzaka
Linki do tych czesci bardzo mile widziane dziekuje za pomoc pozdrawiam Adam.
PS: czy po tych fotkach moze ktos wywnioskowac czy bedzie sie wogule dalo zalozyc ten przedni zderzak? wygiela sie tam jakas blacha czy urwalo cos? widziecie cos nie tak ?
zderzak jak widac mialem zwykly bez halogenow.. lecz teraz chce wymienic na taki z halogenami, tylko nie wiem czy moge to zrobic..?
Bardzo prosze o pomoc co mam dokupic do tego zderzaka zeby go zalozyc i uruchomic w nim halogeny, ( halogeny ale jakie? cos mi sie obilo o uszy ze musza to byc halogeny z jakimis ramkami zeby zderzak dalo sie zamontowac.. ale slabo znam sie w temacie
montowanie zderzaka i podlaczenie halogenow bedzie mi robil mechanik
Fotka nowego zderzaka
Linki do tych czesci bardzo mile widziane dziekuje za pomoc pozdrawiam Adam.
PS: czy po tych fotkach moze ktos wywnioskowac czy bedzie sie wogule dalo zalozyc ten przedni zderzak? wygiela sie tam jakas blacha czy urwalo cos? widziecie cos nie tak ?
każdy zderzak jest przygotowany do montażu halogenów - różnica jest tylko w listwach maskujących. Są całe pełne, przeznaczone na halogeny lub na halogeny z kierunkami (tak jak np w V6)... zderzak jest zawsze ten sam
te zaslepki to takie malutkie prostokąciki w kolorze i strukturze szkła halogenu.
We wszystkich B4 instalacja halogenowa jest podciagnięta w grodzi silnikowej - wystarczy więc tylko halogen, zaślepka i włącznik halogenów
(było juz kilka razy na forum o montażu halogenów)
te zaslepki to takie malutkie prostokąciki w kolorze i strukturze szkła halogenu.
We wszystkich B4 instalacja halogenowa jest podciagnięta w grodzi silnikowej - wystarczy więc tylko halogen, zaślepka i włącznik halogenów
(było juz kilka razy na forum o montażu halogenów)
- kochan1984
- Forum Audi 80
- Kontakt:
kolczat, oj z tym przyczepianiem na opaski(bo to chyba jest tretetka :mrgreen: ) to bym się powstrzymał.Ja bym nigdy w aucie tego nie zastosował.Powód?Widziałem autko a raczej jego błotnik po tym jak jedna opaska pękła i kołpaczek trzymał się już tylko na jednej opasce.I spadł z felgi.Oj i to podczas jazdy.Trzymał się mocno i siał spustoszenie przez chwilę na błotniku.Nie było to może jakieś wielkie uszkodzenie ale błotnik poszedł w lakier.
[ Dodano: 2010-04-14, 22:21 ]
A co kołpaków to polecam CI kolego prokolo, kupić ori używki.Na dłużej CI starczą niż te z Alle.
[ Dodano: 2010-04-14, 22:21 ]
A co kołpaków to polecam CI kolego prokolo, kupić ori używki.Na dłużej CI starczą niż te z Alle.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Takie kołpaki jak złapały luz na śrubach to hałasowały podczas jazdy...pandamix pisze:kiedys w maluchu było dobrze z kołpakami,nie miały za bardzo jak odpaść,przyłapane na śruby
Te wszystkie tanie kołpaki mają jedną podstawową wadę są cholernie kruche. Przed wyjazdem do wulkanizatora lepiej je zdejmuj. Bo oni zwykle przy wkładaniu traktują je brutalnie aż później odpadają te łapki którymi trzymają się koła.
Co do koloru to może "chromowane" :lol: