[B3 1.8 S] Piszczenie podczas skręcania kierownicą
[B3 1.8 S] Piszczenie podczas skręcania kierownicą
Moje Audi ma wspomaganie. Gdy skręcam kierownicą - głównie podczas maksymalnego skrętu w prawo lub w lewo słychać pisk i tak jakby stuki.
A płyn do wspomagania to musi być specjalnie do Audi czy VW ? Pytam się, bo to drugie moje auto a w poprzednim nie było wspomagania
I drugie pytanie - czy w moim silniku 1.8 (NE) pasek od wspomagania to ten poniżej alternatora ? Po kupnie auta w bagażniku znalazłem jakiś pasek, ale nie wiem czy to by był ten musiałbym sprawdzić, tak poza tym to czy taki pasek jest ogolnie dostępny (czy można bez problemu zamowić w sklepie motoryzacyjnym) ?
I drugie pytanie - czy w moim silniku 1.8 (NE) pasek od wspomagania to ten poniżej alternatora ? Po kupnie auta w bagażniku znalazłem jakiś pasek, ale nie wiem czy to by był ten musiałbym sprawdzić, tak poza tym to czy taki pasek jest ogolnie dostępny (czy można bez problemu zamowić w sklepie motoryzacyjnym) ?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Ma być zielony Febi 6162, swoją drogą chyba jest on nawet dedykowany do aut z grupy VAG.MP91 pisze:A płyn do wspomagania to musi być specjalnie do Audi czy VW ?
Jeden pasek, dłuższy ten o ile pamietam 950mm jest do alternatora i pompy wodnej. Ten krótszy 850mm zaś do pompy wspomagania właśnie.MP91 pisze:czy w moim silniku 1.8 (NE) pasek od wspomagania to ten poniżej alternatora ?
Paski są ogólnie dostępne w każdym motoryzacyjnym za śmieszne pieniądze: Bosh, Gates, Conti.MP91 pisze:tak poza tym to czy taki pasek jest ogolnie dostępny (czy można bez problemu zamowić w sklepie motoryzacyjnym
pozdrawiam