Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] znosi na prawa strone

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jerem5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] znosi na prawa strone

Post autor: Jerem5 » 07 kwie 2010, 23:34

Witam . moje pytanie odnosi sie do wymiany wahacza prawego. ostatnio przywalilem w kraweznik i musialem wymienic wahacz, po wymianie ustawilem zbierznosc w zakladzie i wszystko niby super. ale nadal znosi na prawa strone , na ta ktora przylozylem w ten kraweznik. kumpel ktory jest mechanikiem mowi ze to moze byc lekko wygiety drazek kierowniczy i dlatego znosi. pozatym wydaje mi sie ze prawe przednie koło jest jakby troche bardziej cofniete do tyłu niż lewe. co myślicie o tym i jak myślicie czy to ten drązek ?

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B3] znosi na prawa strone

Post autor: Przemo80b3 » 08 kwie 2010, 06:20

Jerem5 pisze: kumpel ktory jest mechanikiem mowi ze to moze byc lekko wygiety drazek kierowniczy i dlatego znosi. pozatym wydaje mi sie ze prawe przednie koło jest jakby troche bardziej cofniete do tyłu niż lewe. co myślicie o tym i jak myślicie czy to ten drązek ?
Dokładnie jak sam powiedziałeś, winny może być drążek kierowniczy, no cóż ale po ustawieniu zbieżności, nie powinno ściągać. A jeżeli koło jest bardziej cofnięte do tyłu, to najprawdopodobniej przy uderzeniu ucierpiała kolumna McPersona, warto ją sprawdzić ;-)

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 08 kwie 2010, 16:04

Bo nie tylko zbierznosc nalezy ustawić ale całą geometrie, tzn inne kąty. Tylko ze podstawowa sprawa: mozna to zrobic tylko wtedy gdy ma sie pewnosc ze wszystkie czesci zawieszenia są sprawne i nie ma luzów (drążki, koncówki, gumy i inne pierdoły). W przeciwnym wypadku zaden szanujący sie zakład nie powinien podejmować sie ustawienia kątów.

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 08 kwie 2010, 20:50

percevalle pisze:Bo nie tylko zbierznosc nalezy ustawić ale całą geometrie, tzn inne kąty. Tylko ze podstawowa sprawa: mozna to zrobic tylko wtedy gdy ma sie pewnosc ze wszystkie czesci zawieszenia są sprawne i nie ma luzów (drążki, koncówki, gumy i inne pierdoły). W przeciwnym wypadku zaden szanujący sie zakład nie powinien podejmować sie ustawienia kątów.
Ja podejrzewałem, że kolega, który ma problem zrobił całą geometrie (zbieżność + katy). No ale w sumie nie wiadomo czy całą geometrie zrobił, czy tylko zbieżnosć.

Awatar użytkownika
Jerem5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Jerem5 » 12 kwie 2010, 08:11

no właśnie tylko zbieżność zrobiłem. nigdy nie ustawiałem geometrii. ile płaci się za taki zabieg??

Awatar użytkownika
Przemo80b3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Przemo80b3 » 12 kwie 2010, 20:08

Jerem5 pisze:no właśnie tylko zbieżność zrobiłem. nigdy nie ustawiałem geometrii. ile płaci się za taki zabieg??
aaa to właśnie w tym może tkwić Twój problem. Kompletna geometria ( w Białymstoku ustawiałem) kosztowała mnie 120zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl