[B3/B4] Coupe/Cabrio
[B3/B4] Coupe/Cabrio
Witam, mam taki delikatny problem mianowicie dlugo sie nie nacieszylem i juz mnie sasiad na podworku uraczyl dzwonem , zniszczenia nie duze ale kosztowne, a musze to zrobic jak najszybciej bo pierwsza kontrola i leci dowod , mianowicie jaki mam problem , zostala zbita prawa lampa , prawy kierunkowskaz i halogen , szukam samego szkla bo uszkodzenie jest na tyle delikatne ze nawet zaczepu nie ruszylo ale nie moge nigdzie znalesc w dobrej cenie szkla do B4 za to duzo jest szkiel do B3 , czy one podejda ? jak bardzo rozni sie ta lampa na moje laickie oko widze ze nie wiele
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2010, 20:37 przez sopel85, łącznie zmieniany 1 raz.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Może i nie różnią się wiele ale uwierz mi nie podejdą. Na pewno reflektor lub same szkło nie podejdzie. Uwierz mi. B4 ma ramkę z grillem (zintegrowaną z maską), która pomniejsza reflektor (B3 ma troszkę dłuższy reflektor i go ni cholery nie wsadzisz do B4).
Kierunki chyba spasują. Halogeny jak sam zauważyłeś różnią się i to bardzo. Ale rozumiem że pytasz się jedynie o spasowanie reflektora/szkła a nie halogenu.
Kierunki chyba spasują. Halogeny jak sam zauważyłeś różnią się i to bardzo. Ale rozumiem że pytasz się jedynie o spasowanie reflektora/szkła a nie halogenu.
-
- Forum Audi 80
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Co ty opowiadasz. Choćby to były zespolone lub nie to i tak te z B3 nie podejdą do B4.kolczat pisze:wiec sp.olsztyn, chyba nie ma poki co doradzac
Kolega EDD wsadzał do B3 soczki (od B4) i musiał dorezać kawałek grilla bo oryginalne lampy do B3 są dłuższe nieco.
Poniżej fota jak u niego wygląda B3 z soczewkami od B4 (chyba się nie obrazi):
http://images32.fotosik.pl/120/7eed3be1c276efe3.jpg
A tak po przeróbce grilla:
http://images32.fotosik.pl/160/a2e8aa2fc111c427.jpg
spokojnie panowie temat ogarnąlem faktycznie jak sie przyjzec to lampy sa zupelnie inne , zadnej rzeźby w samochodzie nie chce kiedys wstawialem lampy od golfa IV do golfa III wyszlo to srednio ... co ori to ori , jade dzisiaj do wroclawia po ori szklo od B4 Coupe wiec problemow nie bedzie ...tylko dlaczego te czesci sa takie drogie !!!