Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[80 B3 1.6 PP]nie działa przełącznik gazu

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B3 1.6 PP]nie działa przełącznik gazu

Post autor: Maly.89 » 09 kwie 2010, 23:25

Jeździłem i umarł przełącznik gazu auto było zostawione na gazie bo chwilowy postój i już nie mogłem odpalić mojej niuni nic się nie dało zrobić dopiero z akumulatora puściłem z plusa prąd na bezpiecznik koło elektrozaworu "chyba" coś pśtykło i odpaliłem go chyba na benzynie nie wiem co robić co się stało a do gazownika pojadę dopiero w pon bo warsztat nieczynny...proszę o porady. Po prostu włącznik gazu się nie świeci nie reaguje.Jestem laikiem proszę wybaczyc...:)

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 09 kwie 2010, 23:36

Poszukaj bezpiecznika od tego przełącznika benzyna gaz, powinien byś na którymś z przewodów wiązek instalacji elektrycznej od LPG.

Zobacz czy na zaworze odcinającym paliwo od gaźnika masz od spodu taką śrubkę do ręcznego odkręcenia benzyny, zazwyczaj te odcięcia benzyny w gaźnikowcach działają tak że dopiero jak dostaną prąd to puszczają benzynę. W ten sposób będziesz mógł jeździć na benzynie.

Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maly.89 » 09 kwie 2010, 23:47

właśnie udało mi się odpalić na benzynie na takiego spontana podając z akumulatora z plusa prąd z pominięciem bezpiecznika czyli wnioskuje że to zrobiłem co kolega poradził. a teraz pytanie co się popsuło czy bezpiecznik czy ten przełącznik bezpiecznik był dobry.Niby instalacja zakładana w sierpniu nowa czyli powinna być gwarancja. a zrobione jest 20 000km.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 10 kwie 2010, 00:03

Trzeba sprawdzić czy do przełącznika od gazu dociera plus po włączeniu zapłonu i minus, zazwyczaj czerwony i czarny kabel. Plus jest brany najczęściej z cewki i idzie właśnie przez ten bezpiecznik do przełącznika a z przełącznika na odpowiednie elektrozawory. Może gdzieś oberwał się kabel biorący zasilanie z cewki.

Maly.89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Maly.89 » 10 kwie 2010, 00:12

ja zawiozę auto do gazownika niech się bawi ja już dzisiaj się dość nadenerwowałem nie było tak jeszcze żeby Niuńka odmówiła posłuszeństwa ech... dziękuję za podpowiedzi szerokości i bezawaryjnych kilometrów...:)a ja sączę drina na odreagowanie...:)

[ Dodano: 2010-04-10, 09:02 ]
dziwna sprawa autko rano odpaliłem na PB od strzała zawiozłem do gazownika tam coś podłubał mówił że nic z gazem że nie ma prądu na cewce i musiałem auto zostawić.troszkę mnie to martwi bo rano odpaliłem nic się nie działo tylko dalej ten problem z przełącznikiem był ech. ciężka sprawa.Powiedział że będzie szukać przyczyny że to może być zaśniedziały bezpiecznik jakiś przekaźnik coś takiego.ech

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl