więc tak, zacząłem wkładać spalone żarówki w przełączniki, no koniec zostawiłem sobie regulacje świateł i moje pytanie. czy tam jest tylko jedna dioda wlutowana(foto)? jak chce mieć podświetlane to mam wymienic dobry przełącznik? czy lepiej do elektryka żeby to wlutował tak jak ori było?
[ALL] Regulacja przednich Lamp (podświetlanie)
Zgadzam sie z kolega. U mnie ta zaroweczka byla spalona, nie chcialo mi sie tego rozbierac wiec kupilem drugi wlacznik ... efekt, tez sie zaraz spalila. Wiec rozebralem jednak oryginal ktory mialem i wlutowalem tam zaroweczke ale 2W, nie 1,2W jak jest w standardzie. Aby to zrobic trzeba lekko rozwiercic otwor w tym czerwonym plastyku, mozna go tez ewentualnie wypalic rozgrzanym wiertlem. Nie mniej jednak mozna tam spokojnie wsadzic 2W zarowke, ktora nie bedzie przypalac plastyku, a za to bedzie pieknie swiecic, tak samo mocno jak inne przyciski w panelu. W wiekszosci B4, podswietlenie regulacji reflektorow, jest duzo bledsze niz inne przyciski, co troche kiepsko wyglada moim zdaniem. Zarowka 2W zalatwia ten problem. Mam tak od ponad pol roku i wszystko dziala, takze mozesz spokojnie lutowac.
-
- Forum Audi 80
Jakbys dokładniej czytał, to byś zobaczył, że pisałem wczesniej, jaka to żarówka... Aby ją wymienić, musisz rozebrać cały przełacznik... czyli zdjąć tę czerwoną obudowe i przelutować żarowke, potem złozyć, ale pewnie zatrzaski ci się pourywają, więc wtedy pomożesz sobie klejem <ok>maciek12 pisze:Tam jest wlutowana jedna żaróweczka