Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Regulacja przednich Lamp (podświetlanie)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majler
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[ALL] Regulacja przednich Lamp (podświetlanie)

Post autor: majler » 10 kwie 2010, 23:49

więc tak, zacząłem wkładać spalone żarówki w przełączniki, no koniec zostawiłem sobie regulacje świateł i moje pytanie. czy tam jest tylko jedna dioda wlutowana(foto)? jak chce mieć podświetlane to mam wymienic dobry przełącznik? czy lepiej do elektryka żeby to wlutował tak jak ori było?
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 11 kwie 2010, 01:01

Tam jest wlutowana jedna żaróweczka, a nie dioda... Taniej i pewniej cię wyjdzie przelutowac w tym żaróweczke, niż kupować używke, w której zaraz może się spaliś ta żaróweczka... <ok>

Awatar użytkownika
monkahead
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: monkahead » 11 kwie 2010, 08:41

Zgadzam sie z kolega. U mnie ta zaroweczka byla spalona, nie chcialo mi sie tego rozbierac wiec kupilem drugi wlacznik ... efekt, tez sie zaraz spalila. Wiec rozebralem jednak oryginal ktory mialem i wlutowalem tam zaroweczke ale 2W, nie 1,2W jak jest w standardzie. Aby to zrobic trzeba lekko rozwiercic otwor w tym czerwonym plastyku, mozna go tez ewentualnie wypalic rozgrzanym wiertlem. Nie mniej jednak mozna tam spokojnie wsadzic 2W zarowke, ktora nie bedzie przypalac plastyku, a za to bedzie pieknie swiecic, tak samo mocno jak inne przyciski w panelu. W wiekszosci B4, podswietlenie regulacji reflektorow, jest duzo bledsze niz inne przyciski, co troche kiepsko wyglada moim zdaniem. Zarowka 2W zalatwia ten problem. Mam tak od ponad pol roku i wszystko dziala, takze mozesz spokojnie lutowac.

tomekcuba84
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomekcuba84 » 07 maja 2010, 23:20

A mozliwe jest tak ze w mojej wogole w tym miejscu moze nie byc zarowki?(tj fabrycznie niema) A jesli zekomo jest to jest ona wlutowana czy ta malutka bezcokolowa wciskana? Jaka powinna byc i jak ja zamontowac

Awatar użytkownika
maciek12
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: maciek12 » 08 maja 2010, 23:06

maciek12 pisze:Tam jest wlutowana jedna żaróweczka
Jakbys dokładniej czytał, to byś zobaczył, że pisałem wczesniej, jaka to żarówka... Aby ją wymienić, musisz rozebrać cały przełacznik... czyli zdjąć tę czerwoną obudowe i przelutować żarowke, potem złozyć, ale pewnie zatrzaski ci się pourywają, więc wtedy pomożesz sobie klejem <ok>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl