[b4 1Z] Pomoc w wyborze amortyzatorów
Czyli jak zależałoby mi na dość komfortowej jeździe to muszę kupić amorki olejowe??:) A może te gazowe amortyzatory nie są aż tak twarde? Bo jak trochę poczytałem na forum o tych amortyzatorach to mnie strach obleciał, bo zważywszy na nasze drogi to już sam nie wiem co wybrać, a przód mi już skacze jak kangur wiec muszę coś zrobić..
- percevalle
- Audi 80 Klub
Odboje
Amortyzatory
Czy taki zestaw załatwi sprawę? I czy jeszcze coś należy wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów..?
Amortyzatory
Czy taki zestaw załatwi sprawę? I czy jeszcze coś należy wymienić przy okazji wymiany amortyzatorów..?
Ja miałem wcześniej z przodu olejowe GH, ale odkręcały mi się te okrągłe nakrętki mocujące wkład do McPhersona i pojawiały się trzaski i luzy na kole (mechanik założył stare nakrętki i chyba dlatego się odkręcały, nie wiem czy GH dają nowe nakrętki bo niestety nie sprawdziłem w pudełku). Z tego powodu zakupiłem gazowo olejowe Kamoki (nakrętki w zestawie, amortyzatory założyłem sobie sam) i jeżdżę na nich dopiero niecały rok. Póki co wszystko jest ok. Faktycznie teraz przód jest bardziej twardy, ale niewiele i powiedziałbym, ze nie jest wcale mniej komfortowo, co do samych amortyzatorów, Kamoki wyglądają solidniej, mają minimalnie większą średnicę, przez co ciaśniej wchodzą w McPhersona (są ładnie dopasowane do "gniazda" jeśli tak to można nazwać). Na tyle natomiast mam GH (były zakładane razem z przednimi GH przez mechanika), no i wygląda, że są ok. Kamoki sprawiają wrażenie solidniejszych i przynajmniej na przód bardziej dopasowanych.
- percevalle
- Audi 80 Klub