Mam prośbę. W mojej niuni jest parę detali które chciałbym poprawić. Prosiłbym was o ewentualne podpowiedzi czy warto to robić i ewentualnie jak to zrobić nie wielkim kosztem.
Na zdjęciu zaznaczyłem numerycznie te detale.
1. Listwa pod reflektorami (z lewej strony odstaje poza obrys i jest trochę zgięta)
2. Kierunek wystaje podobnie jak listwa, poza obrys przedniego reflektora (nie da się go wcisnąć)
3. Lewa krawędź maski wyżej o 2-3mm
4. Za duża szczelina pomiędzy listwą a zderzakiem.
Z góry dzięki za odpowiedź.
[B3 1.8 1989] Jak poprawić parę detali w nadwoziu?
- percevalle
- Audi 80 Klub
Kolego, nie ma uniwersalnej metody poza tą że musisz listwe rozkręcić własnoręcznie i naprostować bo widać ze jest pogięta i nie przylega dobrze.Patrique pisze: 1. Listwa pod reflektorami (z lewej strony odstaje poza obrys i jest trochę zgięta)
2. Kierunek wystaje podobnie jak listwa, poza obrys przedniego reflektora (nie da się go wcisnąć)
3. Lewa krawędź maski wyżej o 2-3mm
4. Za duża szczelina pomiędzy listwą a zderzakiem.
Co do kierunka, to nie wykluczone ze musisz poprawić reflektor na mocowaniach - zobaczysz je jak zdejmiesz listwe - kierunek wchodzi w refletkor, wiec ustawisz to poprzez regulacje reflektora.
Co do maski - poluzuj mocowanie na klapie, dokręć sprężyne a potem zakontruj śrubą mocowania - ustalisz przyleganie metodą prób i błędów, az bedzie sie dobrze domykało.
Co do szczeliny - odkręć zderzak i sprawdz mocowania - moze sie uda delikatnie go podnieść na mocowaniach.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
Problem rozwiązany. Maskę wyregulowałem tymi amortyzatorami od spodu, kierunek nie chciał wejść ponieważ lampa była źle przykręcona (krzywo), teraz po regulacji wszedł idealnie. Szczeliny między listwą pod reflektorową a zderzakiem raczej nie wyreguluję, bo niestety mój zderzak jest krzywy :-o i będę go wymieniać ale chyba na używkę od coupe.
[ Dodano: 2010-04-27, 09:31 ]
percevalle, oczywiście punkcik bo wszystko zrobiłęm wg. Twoich wskazówek.
[ Dodano: 2010-04-27, 09:31 ]
percevalle, oczywiście punkcik bo wszystko zrobiłęm wg. Twoich wskazówek.
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z