[B3 1.6 JK] Cieknie olej
[B3 1.6 JK] Cieknie olej
Witam mam problem z moim Audi. Ostatnio coraz częściej zostawiam na ziemi kauże oleju.
Więc postanowiłem wymyć silnik i zobaczyć skąd leci olej. Okazuje sie że leci po obudowie ze sprzęgła czyli simering na wale jest do wymiany ale dziwi mnie to że sprzęgło wcale nie sie nie ślizga. A czy mogę tak jeździc bo olej chyba zniszczy tarcze sprzęgłową.?
Więc postanowiłem wymyć silnik i zobaczyć skąd leci olej. Okazuje sie że leci po obudowie ze sprzęgła czyli simering na wale jest do wymiany ale dziwi mnie to że sprzęgło wcale nie sie nie ślizga. A czy mogę tak jeździc bo olej chyba zniszczy tarcze sprzęgłową.?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Jest to bardzo częsta przypadłość w przypadku SB/RA. Kij wie dla czego (może ze względu na ich realne bardzo duże przebiegi :roll: ). W każdym bądź razie leciało to u mnie w SB, leciało u wujaszka i z tego co pamiętam kilku osobą na forum i nic po za tym się nie działo - z tym że trochę mnie to wkurzało.patryk18 pisze:Okazuje sie że leci po obudowie ze sprzęgła czyli simering na wale
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Mi też leci z tego miejsca olej.
Pewna osoba na forum, która zna ten silnik i skrzynie biegów jak własną kieszeń powiedziała mi "jeśli sprzęgło nie ślizga, biegi dobrze wchodzą - kontroluj olej w skrzyni i w silniku i jeździj, ten typ tak ma".
Heh, tak samo jak pęknięcia między zaworami w głowicy - pęknięcia są i co, i nic silniki i tak na tych pęknięciach setki tyś. km robią.
Pewna osoba na forum, która zna ten silnik i skrzynie biegów jak własną kieszeń powiedziała mi "jeśli sprzęgło nie ślizga, biegi dobrze wchodzą - kontroluj olej w skrzyni i w silniku i jeździj, ten typ tak ma".
Heh, tak samo jak pęknięcia między zaworami w głowicy - pęknięcia są i co, i nic silniki i tak na tych pęknięciach setki tyś. km robią.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: