[B3 PM] Problem ze ściagaczem do sprężyn.
- Patrique
- Forum Audi 80
- Imię: Patryk
- Model: Audi A4
- Nadwozie: Avant
- Silnik:
[B3 PM] Problem ze ściagaczem do sprężyn.
Nie wiedziałem za bardzo gdzie wstawić taki temat. Temat nie wątpliwie związany z zawieszeniem 8-) . Otóż postanowiłem dzisiaj poprawić sobie górny amortyzator gumowy bo trochę krzywo siedział. Do tego celu użyłem ściągaczy (samorobów) . Wszystko było ok do póki górna "łapa" która była zrobiona z rozwierconej nakrętki (1), nie przekrzywiła się i sama nie nagwintowała :cry: . Teraz kiedy próbuje rozkręcić ściągacz, ta nakrętka która powinna być luźno (1) działa jak kontra i nie mogę tym sposobem tego rozkręcić. Wiem, że to moja wina że nie przypilnowałem jak skręcałem no ale teraz to już musztarda po obiedzie. Czy kątowa musi iść w ruch? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
albo jeszcze inaczej spróbuj zrobić skręć troszkę to swoje urządzenie i najpierw spiłuj gwint nad śrubą (1) poźniej popuść tak żeby śruba we4szła na spiłowane miejsce i spiłuj poniżej myślę że uda się ściągnąć, a jak już zdejmiesz to to na spokojnie możesz spróbować spiłować gwint na połowie długości tego pręta albo udać się do sklepu żeby wydać 35zł i cieszyć bezproblemowym skręcaniem sprężyn <ok>