[All AUDI] geometria kół???
[All AUDI] geometria kół???
witam
Czy po wymainie przedneigo zawieszenia konieczne jest ustawianie geometrii kół???
Pozdrawiam
sir_kolkus
Czy po wymainie przedneigo zawieszenia konieczne jest ustawianie geometrii kół???
Pozdrawiam
sir_kolkus
- tokarka606
- Forum Audi 80
Wypadałoby sprawdzić ciśnienie w oponach i geometrie tylnej belki.ysiul pisze:Koledzy ostatnio po wymianie kół z zimówek na letnie nie wiem jakim sposobem mam lekko kierownicę przekręconą w prawo natomiast jeśli chodzi o jazdę to troszkę ściąga mi samochód w prawo. Co należało by sprawdzić w pierwszej kolejności :?: :oops:
ciśnienie ok a czemu tylną belkę mam sprawdzić :?: skoro to przód mi ucieka lekko w lewo.tokarka606 pisze:Wypadałoby sprawdzić ciśnienie w oponach i geometrie tylnej belki.
P.S.
w poprzednim poście pomyliłem się i przód mi ucieka w lewo a nie prawo- sorki za pomyłkę :oops:
Może wyjdę na ciemnego ale wolę was zapytać czym się różni geometria od zbieżności :?:
- tokarka606
- Forum Audi 80
- goldi j51
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
Jeżeli masz luzy z tyły na tulejach belki to autko może ci lekko pływać jak wchodzisz w zakręty znaczy tył może uciekać troszkę a co ściągania w lewo w czasie jazdy trzeba sprawdzić całe zawieszenie najlepiej na stacji i dopiero jak masz wszystko ok to można ustawić zbieżność a na zimówkach też ściągało w lewo :?: