[B4 AAZ] brak mocy
[B4 AAZ] brak mocy
Witam
samochód nie ma mocy, co szczególnie odczuwalne jest na niższych biegach.
silnik jest zdrowy, nie bierze oleju, turbina działa. jak jest zimny to puszcza czarny dymek, ale jak jest ciepły to nie dymi w ogóle.
samochód nie ma mocy, co szczególnie odczuwalne jest na niższych biegach.
silnik jest zdrowy, nie bierze oleju, turbina działa. jak jest zimny to puszcza czarny dymek, ale jak jest ciepły to nie dymi w ogóle.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No za wiele to on tej mocy nie ma .Fabrycznie 75koni co przy wadze prawie 1300kg ledwie wystarczyć do "normalnej "jazdy.Po wymianie boost pina w LDA pompy wtryskowej silnik odżywa i jeżdzi już w miarę normalnie .Nie piszesz czy wcześniej jeżdził inaczej i czy tą "moc "nagle stracił czy tak już miał wiec ciężko coś ci więcej poradzićbynieks pisze:Witam
samochód nie ma mocy
wcześniej jeździł normalnie jak każdy td'ek tzn rakiety nie było, ale teraz to jest masakra
tym autem jeździł ojciec a ja tylko od czasu do czasu on tego raczej nie odczuwał a teraz ja go odziedziczyłem i lipa bo wlecze się jak stara baba, myślałęm żę to filtr paliwa ostatnio przy wymianie oleju mój mecher wyczyścił mu kanał dolotowy. jakaś poprawa nastąpiła.
tym autem jeździł ojciec a ja tylko od czasu do czasu on tego raczej nie odczuwał a teraz ja go odziedziczyłem i lipa bo wlecze się jak stara baba, myślałęm żę to filtr paliwa ostatnio przy wymianie oleju mój mecher wyczyścił mu kanał dolotowy. jakaś poprawa nastąpiła.
ja u siebie mialem bardzo mala dawke paliwa, po ustawienie odpowiedniej z muła zrobila sie rakieta <ok> oczywiscie bez przesady ale roznica straszna! :mrgreen:
masz aaz kurcze nie wiem czy mozesz sprawdzic jakies wartosci na vagu lub zrobic logi dynamiczne wtedy byloby wszystko jasne, ale mysle ze kolega Minior napewno Ci pomoze
masz aaz kurcze nie wiem czy mozesz sprawdzic jakies wartosci na vagu lub zrobic logi dynamiczne wtedy byloby wszystko jasne, ale mysle ze kolega Minior napewno Ci pomoze
-
- Forum Audi 80
Oczywiście że pomoże :-> Nagły spadek mocy może powodować wiele drobiazgów np.spadek ciśnienia doładowania ,może być gdzieś nieszczelność w dolocie ,rada :posprawdzać opaski zaciskowe i zmierzyć cisnienie doładowania.Może być zawalony filtr paliwa ,rada :wymienić .Sprawdż też czy ci hamulce nie ''trzymają"auta ,najlepiej wyrzucając na luz i obserwując czy zbyt szybko auto się nie zatrzymuje .To na początek .Jak to nie pomoże to będziemy szukać dalej.gumis99 pisze:mysle ze kolega Minior napewno Ci pomoze
będzie małe OT co było/powinno być w zaznaczonych miejscach na kolektorze
[ Dodano: 2010-04-20, 18:19 ]
filtr paliwa był wymieniany niedawno, układ wydechowy jest raczej szczelny, hamulce też nie trzymają auta
Podczas oględzin samochodu coś mnie podkusiło aby zaglądnąć do bezpieczników, a tu niespodzianka brakuje kilku, z forum wyczytałem
5 wentylator chłodnicy - 15A
13 elektryczna pompa paliwa, regulator podgrzewania, zawór
dodatkowego powietrza -15A
18 elektrycznie regulowane lusterka zewnętrzne- 5A
20 wentylator chłodnicy( 1 stopień), automatyczny wyłącznik wentylatora
chłodnicy -30A
z tego wynika, że 13 może być z tym związana
[ Dodano: 2010-04-20, 18:19 ]
filtr paliwa był wymieniany niedawno, układ wydechowy jest raczej szczelny, hamulce też nie trzymają auta
Podczas oględzin samochodu coś mnie podkusiło aby zaglądnąć do bezpieczników, a tu niespodzianka brakuje kilku, z forum wyczytałem
5 wentylator chłodnicy - 15A
13 elektryczna pompa paliwa, regulator podgrzewania, zawór
18 elektrycznie regulowane lusterka zewnętrzne- 5A
20 wentylator chłodnicy( 1 stopień), automatyczny wyłącznik wentylatora
chłodnicy -30A
z tego wynika, że 13 może być z tym związana
-
- Forum Audi 80
Te rzeczy nie występują w twoim auciebynieks pisze:13 elektryczna pompa paliwa, regulator podgrzewania, zawór
także to fałszywy trop.W AAZ-ecie nie ma w zasadzie żadnego elektrycznego urządzenia które by miało wpływ na moc .Zmierz sobie ciśnienie doładowania ,nie szukaj przyczyny braku mocy w skrzynce bezpieczników bo jej tam nie znajdzieszbynieks pisze:z tego wynika, że 13 może być z tym związana