[80 b3] przełącznik zespolony
[80 b3] przełącznik zespolony
Witam mam pytanie ostatnio zepsuł sie w aucie znajomej przełącznik zespolony i tu moje pytanie czy z tej aukcji http://moto.allegro.pl/item829687346_pr ... 80_b3.html on podejdzie, bo słyszałem ze do b3 da sie tylko założyć z kwadratowymi końcówkami
Ostatnio zmieniony 16 gru 2009, 20:17 przez siwy89, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Podejdzie bez grzebania jak ma audine po 90r i te okrągłe przełączniki jak w aukcji. Są 2 typy pod 89r kwadratowe i po 90r okrągłe. Mają takie samo działanie i różnią się wyglądem obudową pająka i wtyczkami i rozkładem pinów. Pająk B3 od B4 różnią się tym, że w B3 są 4 wajchy a w B4 3 wajchy, bo w B4 awaryjne są w przycisku na konsoli a za to w B3 w pająku.
-
- Forum Audi 80
IC69 przepraszam za niewiedze
Audi Sport Audi to jest z roku 1988 i powiedziano im że musi być kwadratowe dlatego pytam
gzesiek79 poszły w nim kierunkowskazy podobno coś buczy jak chce się w którąś stronę przełączyć nie wiem dokładnie bo nie patrzyłem na to, ale dla mnie to przekaźnik albo przerywacz tylko mechanik im tak powiedział i uparli się na przełącznik
Audi Sport Audi to jest z roku 1988 i powiedziano im że musi być kwadratowe dlatego pytam
gzesiek79 poszły w nim kierunkowskazy podobno coś buczy jak chce się w którąś stronę przełączyć nie wiem dokładnie bo nie patrzyłem na to, ale dla mnie to przekaźnik albo przerywacz tylko mechanik im tak powiedział i uparli się na przełącznik
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
https://audi80.pl/80-b3-przelacznik- ... ht=#299728
Schemat niepotrzebny, przełącznik i kostka z końcówkami. Musisz spytać się mobilka, czy ten przełącznik z aukcji posiada tą kostkę. Nie chcę wprowadzać w błąd
EDIT:
http://moto.allegro.pl/item841128573_pr ... 80_b3.html
Razem z kostką.
Schemat niepotrzebny, przełącznik i kostka z końcówkami. Musisz spytać się mobilka, czy ten przełącznik z aukcji posiada tą kostkę. Nie chcę wprowadzać w błąd
EDIT:
http://moto.allegro.pl/item841128573_pr ... 80_b3.html
Razem z kostką.
- Audi Sport
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wszystko jest do naprawienia tylko że w kwadraciakach jest więcej zabawy przy składaniu niż przy okrąglakachsiwy89 pisze:Audi Sport Audi to jest z roku 1988 i powiedziano im że musi być kwadratowe dlatego pytam
awaryjek nie musisz rezać. kupujesz przełącznik z 4rema ramionami isiwy89 pisze:Ale jesteś pewien bo potem bede musiał sobie u siebie wyrezać awaryjne w kierownicy
Audi Sport pisze: jeśli chcesz zamontować okrągły to po prostu kupujesz pająka z kostkami i jakieś 10 cm wiązki i lutujesz kabelki kolorami
koledzy ja powiem wamtak ze w pajaku kwadratowym jest mniejsza ilosc przewodu w kostkach niz w pajaku okragłym , wiem boostatnio zmieniałem pajaka z kwadratowego na okraglego tez z czterema manetkami, a rozwiazanie tego problemu wyglada tak trzeba połaczyc przewody z instalacj do nowych kostek pajaka ( kolory sa takie same)z jednei i drugiej strony, zostanom trzy przewody w jednej i drugiej kostce wtedy trzeba je zesoba zloczyc i pajaczek hula jak trzeba
Witam toszkę odgrzeje temat bo chciałem się zabrac za wymianę pająka z kwadratowego na okrągły no ale są inne kostki i liczba przewodów, i tu się zastanawiam bo mam okrągłego pajączka razem z kostkami i kablami. A z tego co wyczytałem to wystarczy odpiac stare kostki, odciac kable i przylutowywac do nowych kosteg wg. kolorow a pozostałe bodajże 3 kable przy obu kostkach tak po prostu złączyc wszystkie od siebie??
A i jeszcze takie pytanko jak zciagnac dolna częśc obudowy pająka?
A i jeszcze takie pytanko jak zciagnac dolna częśc obudowy pająka?
dolną część jest przymocowana na dwóch małych śrubeczkach pod pająkiem i jednej długiej u góry pająka.Pavell pisze:A i jeszcze takie pytanko jak zciagnac dolna częśc obudowy pająka?
wykręcając te trzy śrubki schodzi ci obudowa. oczywiście musisz mieć ją całego pająka ściągniętego z kolumny i dopiero zobaczysz te śrubki.