Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

Kupujemy Audi

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Kupujemy Audi

Post autor: Doc » 26 lis 2007, 01:08

Panowie w dziale kupujemy Audi jest obowiązek stosowania tagów w nazwach tematów.
Dlaczego nikt z Was ( nie wspomnę o JMM :-P pomysłodawcy tego działu ) nie zwraca uwagi ?
Tam jest jeden wielki burdel. Większośc tematów nie ma tagów.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 26 lis 2007, 18:26

ja tam nawet nie zaglądam... :-| z tymi Tagami masz racje <ok>

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 26 lis 2007, 19:54

jak to co, ja poprawiam :D

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 26 lis 2007, 19:56

no lol poprawiłem wszystkie na 1str.... :lol:

Awatar użytkownika
Danek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Damian
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.2 KK
Kontakt:

Post autor: Danek » 26 lis 2007, 23:15

A jak się kiedyś pytałem w jakich działach obowiązują TAG-i i nazywanie tematów to Nasz nieoceniony El Comandante odpowiedział w tym wątku viewtopic.php?t=7662 co następuje:

Danek napisał/a:
Edit: a powiedzcie mi proszę czy nazywanie dotyczy wszystkich działów czy tylko technicznych, bo już się trochę pogubiłem.

Jmm odpowiedział:
techniczne, ogloszenia i powitania

W związku z tym szczerze mówiąc w ogóle do działu "Kupujemy Audi" nie zaglądałem :oops:

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 05 gru 2007, 02:09

Dziś tam zajrzałem i mają już, albo dopiero 34 zarejestrowanych. Troszkę postów już tam powstało, najwięcej na temat B4 (pewnie dla tego że wszytskie B3 są u nas :-P )

yyyy chyba coś mi sie pokiełbasiło i nie tu napisałem :oops:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2007, 21:48 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 05 gru 2007, 08:10

Danek pisze:A jak się kiedyś pytałem w jakich działach obowiązują TAG-i i nazywanie tematów to Nasz nieoceniony El Comandante odpowiedział w tym wątku viewtopic.php?t=7662 co następuje:

Danek napisał/a:
Edit: a powiedzcie mi proszę czy nazywanie dotyczy wszystkich działów czy tylko technicznych, bo już się trochę pogubiłem.

Jmm odpowiedział:
techniczne, ogloszenia i powitania

W związku z tym szczerze mówiąc w ogóle do działu "Kupujemy Audi" nie zaglądałem :oops:
Ale to zapytanie było skierowane jeszcze zanim powstał dział "Kupujemy audi" z tego co mi się kojarzy :mrgreen:
A poza tym "Kupujemy Audi" jest w dziale technicznym :-P

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 kwie 2010, 21:04

Witam,

to jedyny wątek dotyczący działu "Kupujemy Audi" jaki udało mi się tu znaleźć, a nie chcę zakładać nowego.

Otóż czasem przeglądam ten dział i niekiedy mam wrażenie, że w niektórych nie można nadążyć za ilością linków do aukcji przytaczanych przez autorów tematów. Wygląda to tak, że w pierwszym poście jest małe info czego gość szuka, potem sporo linków wklejonych, userzy odpisują, autor w kolejnych postach ogranicza się właściwie do zasypywania towarzystwa linkami do kolejnych aukcji np. jak tu:
https://audi80.pl/80-b4-1z-19tdi-pol ... t41591.htm
https://audi80.pl/80-b4-20-co-sadzicie-vt41712.htm

Zastanawiam się czy tędy droga to raz, a dwa, przecież te linki lada moment wygasną. Trzy to to, że i tak jeśli ktoś odpisze, to już po kilku wypowiedziach nie wiadomo nawet którego linku dotyczy konkretna wypowiedź, bo linki nie są numerowane :roll:

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Sebastian
Silnik: 2.0 ABT
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 27 kwie 2010, 21:45

Jest problem, nie ma (albo nie znalazłem) archiwizera ogłoszeń otomoto, a tych jest większość niestety, nie mam jak wyegzekwować archiwizowania aukcji.

Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.

Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.

A też nie będę kasował tematów, bo bym musiał wyrzucić wszystko, zwłaszcza tematy które wiszą na dalszych stronach tego działu.

Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 kwie 2010, 21:53

Skuciok pisze:Jest problem, nie ma (albo nie znalazłem) archiwizera ogłoszeń otomoto, a tych jest większość niestety, nie mam jak wyegzekwować archiwizowania aukcji.
No właśnie nie wiem co można z tym zrobić.
Skuciok pisze:Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.
To trzeba przyznać, że tagi i tytuły się poprawiły :-)
Skuciok pisze:Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.
może sytuację poprawiłoby gdyby użytkownicy kolejno numerowali linki? tzn. jeśli w pierwszym poście daje linki:
1) ...
2) ...
3) ...
to w kolejnym:
4) ...
5) ...
6) ...
Wtedy jeśli user, który odpowiada nawet nie zacytuje linku, to może napisać numer, którego linku dotyczy wypowiedź :roll:
Skuciok pisze:Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.
generalnie mozolna robota, a na koniec ktoś Ci jeszcze powie, że mu kasujesz posty :lol:

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 27 kwie 2010, 21:56

To zasygnalizuję przy nowych wątkach żeby rozmowa się kupy trzymała żeby numerować linki, dam taki zapis w regulaminie działu, bo to jest sensowne.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 27 kwie 2010, 21:57

Koledzy ale jeśli chodzi o archiwizowanie to trzeba to poruszyć bo nie tylko w tym dziale tak jest że po jakimś czasie strona przedmiotu wygasa. Moim zdaniem trzeba by było może jakiś zapis w regulaminie umieścić żeby wklejać linki zarchiwizowanych przedmiotów- choć sam nie wiem czy do końca rozwiązało by akurat ten problem. :-/

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 kwie 2010, 21:59

Skuciok pisze:To zasygnalizuję przy nowych wątkach żeby rozmowa się kupy trzymała żeby numerować linki, dam taki zapis w regulaminie działu, bo to jest sensowne.
no właśnie, bo niektórzy zasypią temat linkami i praktycznie sytuacja się robi nie do opanowania. tylko ważne jest żeby linki były numerowane kolejno, a nie w każdym poście od nowa.

dodane:
ysiul pisze:Koledzy ale jeśli chodzi o archiwizowanie to trzeba to poruszyć bo nie tylko w tym dziale tak jest że po jakimś czasie strona przedmiotu wygasa. Moim zdaniem trzeba by było może jakiś zapis w regulaminie umieścić żeby wklejać linki zarchiwizowanych przedmiotów- choć sam nie wiem czy do końca rozwiązało by akurat ten problem.
takie coś już było poruszane nawet w temacie "sugestie i problemu z forum" z tego co pamiętam i dotyczyło działu "car audio", że tam masa linków jest niekatualnuch. nie wiem na czym się to skończyło. userzy mieli chyba archiwizować strony czy pirintscreeny wklejać ale wyszło jak zwykle

Awatar użytkownika
Skuciok
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Skuciok » 27 kwie 2010, 22:02

Wiecie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby kopiowanie całych tych stron i trzymanie ich gdzieś "u siebie". A "u siebie" mam na myśli na serwerze PKA80, i taki mechanizm archiwizacji udostępnić jako standard na forum. Ale nie wiem czy to jest w ogóle do zrealizowania u nas technicznie.

W sumie serwer jest, miejsce na nim jest, tylko narzędzie jest potrzebne.

Awatar użytkownika
grze
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: grze » 27 kwie 2010, 22:05

Skuciok pisze:Wiecie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby kopiowanie całych tych stron i trzymanie ich gdzieś "u siebie". A "u siebie" mam na myśli na serwerze PKA80, i taki mechanizm archiwizacji udostępnić jako standard na forum. Ale nie wiem czy to jest w ogóle do zrealizowania u nas technicznie.

W sumie serwer jest, miejsce na nim jest, tylko narzędzie jest potrzebne.
a czy byłoby to w ogóle zgodne z prawem?
bo czy wykonalne, to nawet nie wiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl