Dlaczego nikt z Was ( nie wspomnę o JMM

Tam jest jeden wielki burdel. Większośc tematów nie ma tagów.
Ale to zapytanie było skierowane jeszcze zanim powstał dział "Kupujemy audi" z tego co mi się kojarzy :mrgreen:Danek pisze:A jak się kiedyś pytałem w jakich działach obowiązują TAG-i i nazywanie tematów to Nasz nieoceniony El Comandante odpowiedział w tym wątku viewtopic.php?t=7662 co następuje:
Danek napisał/a:
Edit: a powiedzcie mi proszę czy nazywanie dotyczy wszystkich działów czy tylko technicznych, bo już się trochę pogubiłem.
Jmm odpowiedział:
techniczne, ogloszenia i powitania
W związku z tym szczerze mówiąc w ogóle do działu "Kupujemy Audi" nie zaglądałem :oops:
No właśnie nie wiem co można z tym zrobić.Skuciok pisze:Jest problem, nie ma (albo nie znalazłem) archiwizera ogłoszeń otomoto, a tych jest większość niestety, nie mam jak wyegzekwować archiwizowania aukcji.
To trzeba przyznać, że tagi i tytuły się poprawiłySkuciok pisze:Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.
może sytuację poprawiłoby gdyby użytkownicy kolejno numerowali linki? tzn. jeśli w pierwszym poście daje linki:Skuciok pisze:Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.
generalnie mozolna robota, a na koniec ktoś Ci jeszcze powie, że mu kasujesz posty :lol:Skuciok pisze:Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.
no właśnie, bo niektórzy zasypią temat linkami i praktycznie sytuacja się robi nie do opanowania. tylko ważne jest żeby linki były numerowane kolejno, a nie w każdym poście od nowa.Skuciok pisze:To zasygnalizuję przy nowych wątkach żeby rozmowa się kupy trzymała żeby numerować linki, dam taki zapis w regulaminie działu, bo to jest sensowne.
takie coś już było poruszane nawet w temacie "sugestie i problemu z forum" z tego co pamiętam i dotyczyło działu "car audio", że tam masa linków jest niekatualnuch. nie wiem na czym się to skończyło. userzy mieli chyba archiwizować strony czy pirintscreeny wklejać ale wyszło jak zwykleysiul pisze:Koledzy ale jeśli chodzi o archiwizowanie to trzeba to poruszyć bo nie tylko w tym dziale tak jest że po jakimś czasie strona przedmiotu wygasa. Moim zdaniem trzeba by było może jakiś zapis w regulaminie umieścić żeby wklejać linki zarchiwizowanych przedmiotów- choć sam nie wiem czy do końca rozwiązało by akurat ten problem.
a czy byłoby to w ogóle zgodne z prawem?Skuciok pisze:Wiecie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby kopiowanie całych tych stron i trzymanie ich gdzieś "u siebie". A "u siebie" mam na myśli na serwerze PKA80, i taki mechanizm archiwizacji udostępnić jako standard na forum. Ale nie wiem czy to jest w ogóle do zrealizowania u nas technicznie.
W sumie serwer jest, miejsce na nim jest, tylko narzędzie jest potrzebne.