Kupujemy Audi
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Kupujemy Audi
Panowie w dziale kupujemy Audi jest obowiązek stosowania tagów w nazwach tematów.
Dlaczego nikt z Was ( nie wspomnę o JMM pomysłodawcy tego działu ) nie zwraca uwagi ?
Tam jest jeden wielki burdel. Większośc tematów nie ma tagów.
Dlaczego nikt z Was ( nie wspomnę o JMM pomysłodawcy tego działu ) nie zwraca uwagi ?
Tam jest jeden wielki burdel. Większośc tematów nie ma tagów.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A jak się kiedyś pytałem w jakich działach obowiązują TAG-i i nazywanie tematów to Nasz nieoceniony El Comandante odpowiedział w tym wątku viewtopic.php?t=7662 co następuje:
Danek napisał/a:
Edit: a powiedzcie mi proszę czy nazywanie dotyczy wszystkich działów czy tylko technicznych, bo już się trochę pogubiłem.
Jmm odpowiedział:
techniczne, ogloszenia i powitania
W związku z tym szczerze mówiąc w ogóle do działu "Kupujemy Audi" nie zaglądałem :oops:
Danek napisał/a:
Edit: a powiedzcie mi proszę czy nazywanie dotyczy wszystkich działów czy tylko technicznych, bo już się trochę pogubiłem.
Jmm odpowiedział:
W związku z tym szczerze mówiąc w ogóle do działu "Kupujemy Audi" nie zaglądałem :oops:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Dziś tam zajrzałem i mają już, albo dopiero 34 zarejestrowanych. Troszkę postów już tam powstało, najwięcej na temat B4 (pewnie dla tego że wszytskie B3 są u nas )
yyyy chyba coś mi sie pokiełbasiło i nie tu napisałem :oops:
yyyy chyba coś mi sie pokiełbasiło i nie tu napisałem :oops:
Ostatnio zmieniony 13 gru 2007, 21:48 przez Motostacja pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale to zapytanie było skierowane jeszcze zanim powstał dział "Kupujemy audi" z tego co mi się kojarzy :mrgreen:Danek pisze:A jak się kiedyś pytałem w jakich działach obowiązują TAG-i i nazywanie tematów to Nasz nieoceniony El Comandante odpowiedział w tym wątku viewtopic.php?t=7662 co następuje:
Danek napisał/a:
Jmm odpowiedział:
A poza tym "Kupujemy Audi" jest w dziale technicznym
Witam,
to jedyny wątek dotyczący działu "Kupujemy Audi" jaki udało mi się tu znaleźć, a nie chcę zakładać nowego.
Otóż czasem przeglądam ten dział i niekiedy mam wrażenie, że w niektórych nie można nadążyć za ilością linków do aukcji przytaczanych przez autorów tematów. Wygląda to tak, że w pierwszym poście jest małe info czego gość szuka, potem sporo linków wklejonych, userzy odpisują, autor w kolejnych postach ogranicza się właściwie do zasypywania towarzystwa linkami do kolejnych aukcji np. jak tu:
https://audi80.pl/80-b4-1z-19tdi-pol ... t41591.htm
https://audi80.pl/80-b4-20-co-sadzicie-vt41712.htm
Zastanawiam się czy tędy droga to raz, a dwa, przecież te linki lada moment wygasną. Trzy to to, że i tak jeśli ktoś odpisze, to już po kilku wypowiedziach nie wiadomo nawet którego linku dotyczy konkretna wypowiedź, bo linki nie są numerowane :roll:
to jedyny wątek dotyczący działu "Kupujemy Audi" jaki udało mi się tu znaleźć, a nie chcę zakładać nowego.
Otóż czasem przeglądam ten dział i niekiedy mam wrażenie, że w niektórych nie można nadążyć za ilością linków do aukcji przytaczanych przez autorów tematów. Wygląda to tak, że w pierwszym poście jest małe info czego gość szuka, potem sporo linków wklejonych, userzy odpisują, autor w kolejnych postach ogranicza się właściwie do zasypywania towarzystwa linkami do kolejnych aukcji np. jak tu:
https://audi80.pl/80-b4-1z-19tdi-pol ... t41591.htm
https://audi80.pl/80-b4-20-co-sadzicie-vt41712.htm
Zastanawiam się czy tędy droga to raz, a dwa, przecież te linki lada moment wygasną. Trzy to to, że i tak jeśli ktoś odpisze, to już po kilku wypowiedziach nie wiadomo nawet którego linku dotyczy konkretna wypowiedź, bo linki nie są numerowane :roll:
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Jest problem, nie ma (albo nie znalazłem) archiwizera ogłoszeń otomoto, a tych jest większość niestety, nie mam jak wyegzekwować archiwizowania aukcji.
Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.
Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.
A też nie będę kasował tematów, bo bym musiał wyrzucić wszystko, zwłaszcza tematy które wiszą na dalszych stronach tego działu.
Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.
Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.
Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.
A też nie będę kasował tematów, bo bym musiał wyrzucić wszystko, zwłaszcza tematy które wiszą na dalszych stronach tego działu.
Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.
No właśnie nie wiem co można z tym zrobić.Skuciok pisze:Jest problem, nie ma (albo nie znalazłem) archiwizera ogłoszeń otomoto, a tych jest większość niestety, nie mam jak wyegzekwować archiwizowania aukcji.
To trzeba przyznać, że tagi i tytuły się poprawiłySkuciok pisze:Jak na razie widać że chociaż tagowanie się poprawiło i choć z grubsza widać skąd auto jest i jakie jest omawiane.
może sytuację poprawiłoby gdyby użytkownicy kolejno numerowali linki? tzn. jeśli w pierwszym poście daje linki:Skuciok pisze:Co byś proponował żeby poprawić, a poprawić się da bo też tematów lawinowo tam nie przybywa, da się to ogarnąć.
1) ...
2) ...
3) ...
to w kolejnym:
4) ...
5) ...
6) ...
Wtedy jeśli user, który odpowiada nawet nie zacytuje linku, to może napisać numer, którego linku dotyczy wypowiedź :roll:
generalnie mozolna robota, a na koniec ktoś Ci jeszcze powie, że mu kasujesz posty :lol:Skuciok pisze:Moim jedynym pomysłem na który potrzeba mojego czasu jest taki żeby brać stare tematy i z nich wyciągać te 2,3 wartościowe posty a reszte posyłać w kosmos. Temat z ciekawych postów posklejać i stworzyć takie FAQ kolejne. Już to niby zacząłem ale to strasznie czas zżera żeby taki temat odfiltrować.
Koledzy ale jeśli chodzi o archiwizowanie to trzeba to poruszyć bo nie tylko w tym dziale tak jest że po jakimś czasie strona przedmiotu wygasa. Moim zdaniem trzeba by było może jakiś zapis w regulaminie umieścić żeby wklejać linki zarchiwizowanych przedmiotów- choć sam nie wiem czy do końca rozwiązało by akurat ten problem.
no właśnie, bo niektórzy zasypią temat linkami i praktycznie sytuacja się robi nie do opanowania. tylko ważne jest żeby linki były numerowane kolejno, a nie w każdym poście od nowa.Skuciok pisze:To zasygnalizuję przy nowych wątkach żeby rozmowa się kupy trzymała żeby numerować linki, dam taki zapis w regulaminie działu, bo to jest sensowne.
dodane:
takie coś już było poruszane nawet w temacie "sugestie i problemu z forum" z tego co pamiętam i dotyczyło działu "car audio", że tam masa linków jest niekatualnuch. nie wiem na czym się to skończyło. userzy mieli chyba archiwizować strony czy pirintscreeny wklejać ale wyszło jak zwykleysiul pisze:Koledzy ale jeśli chodzi o archiwizowanie to trzeba to poruszyć bo nie tylko w tym dziale tak jest że po jakimś czasie strona przedmiotu wygasa. Moim zdaniem trzeba by było może jakiś zapis w regulaminie umieścić żeby wklejać linki zarchiwizowanych przedmiotów- choć sam nie wiem czy do końca rozwiązało by akurat ten problem.
- Skuciok
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
Wiecie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby kopiowanie całych tych stron i trzymanie ich gdzieś "u siebie". A "u siebie" mam na myśli na serwerze PKA80, i taki mechanizm archiwizacji udostępnić jako standard na forum. Ale nie wiem czy to jest w ogóle do zrealizowania u nas technicznie.
W sumie serwer jest, miejsce na nim jest, tylko narzędzie jest potrzebne.
a czy byłoby to w ogóle zgodne z prawem?Skuciok pisze:Wiecie najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby kopiowanie całych tych stron i trzymanie ich gdzieś "u siebie". A "u siebie" mam na myśli na serwerze PKA80, i taki mechanizm archiwizacji udostępnić jako standard na forum. Ale nie wiem czy to jest w ogóle do zrealizowania u nas technicznie.
bo czy wykonalne, to nawet nie wiem