Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Zwrotnice pasywne

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 29 lis 2006, 20:25

a wszystko bedzie napędzane przez .... ?
kwota jaką możesz wydać na zwrotnice to ... ?

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 29 lis 2006, 23:08

Maroonio pisze:jaki jest rząd wielkości jeśli chodzi o cene zwrotnic pasywnych
Od ok 30 zł w górę. Jeśli zamierzasz twoje glosniki napędzać tylko radiootwarzaczem bez dodatkowego wzm. nie ma sensu abys stosował jakis powazne zwrotnice.

Sugeruję kondensator + ewentualnie rezystor do wysokotonowych i to wszystko.
generalnie odseparowane zestawy mają dość słabą efektywność, wiec jesli jeszcze ograniczysz je zwrotnicą przy tak małej mocy radia może to mieć negatywny wpływ i efekt na całośc brzmienia.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 06 gru 2006, 18:51

Doc pisze:
Maroonio pisze:jaki jest rząd wielkości jeśli chodzi o cene zwrotnic pasywnych
Od ok 30 zł w górę. Jeśli zamierzasz twoje glosniki napędzać tylko radiootwarzaczem bez dodatkowego wzm. nie ma sensu abys stosował jakis powazne zwrotnice.

Sugeruję kondensator + ewentualnie rezystor do wysokotonowych i to wszystko.
generalnie odseparowane zestawy mają dość słabą efektywność, wiec jesli jeszcze ograniczysz je zwrotnicą przy tak małej mocy radia może to mieć negatywny wpływ i efekt na całośc brzmienia.
Doc nie bądż już takim pesymistą! Kolega nie pochwalił się jeszcze jaki ma odtwarzacz! to od niego dużo też zależy. co do samych zwrotnic jeśli nie masz jakichś lepszych głośników mid to może być sam kondensator. Ja mam z tyłu "17 Phonocar Y + tweetery z seryjnego systemu Audi a z przodu Blaupunkty THc172 z tweetwrami z zestawu Blaupunkta. Te drugie mam zamontowane w boczkach tylko że te dorabiałem z MDF'u (koszt 150zł na zamówienie). Blaupunkt dodaje do zestawu też zwrotnice także jest to ciekawe rozwiązanie. Wszystko mi gra na Pioneer DEH-2900 i jakość jest naprawdę przyzwoita. Miałem już 3 odtwarzacze w tej konfiguracji ale ten Pioneer daje rade. Co do motowania jak pisałeś głośników "10 i "17 z przodu to trochę wyższa szkoła jazdy żeby miało to sens to głośniki muszą być naprawdę wysokiej klasy i zwrotnice też. Domniemam że chodzi ci o to żeby był to zestaw bas+slo+tweeter a w atkim zestawieniu musisz postawic na jakość bo inaczej będzie tylko ew. ładnie wyglądać... polecam ci podwójny zestaw 2+1 (tył i przud) nie jest to aż takie drogie rozwiązanie a daje radochę ze słuchania:]
ja mam zamiar zamontować jeszcze wzmacniacz do woofera, którego umieszcze w tylnej kanapie - będzie widoczny po otworzeniu podłokietnika. ale to jak na moją kieszeń dośc spore koszta (~700zł).

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 07 gru 2006, 15:22

ja bym zmodyfikował:
z tyłu w boczki "17 kikbasy pod wzmacem a z tuby bym zrezygnował...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl