Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 b3 all] Podłączenie podświetlania podłogi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 b3 all] Podłączenie podświetlania podłogi

Post autor: McCoob » 29 kwie 2010, 10:05

Witam!
Zakupiłem listwy diodowe do Audi, do podświetlania podłogi (nogi kierowcy i pasażera).
Chcę je podłączyć w ten sposób, alby zapalały się gdy drzwi będą otwarte - użyję tych włączników, które służą do zapalania lampki w podsufitce - u mnie i tak te włączniki w tylnych drzwiach są połamane, więc tak czy tak lampkę włączam ręcznie zawsze.

Tak więc problem mój jest jeden: chcę aby to podświetlanie działało gdy mam włączony zapłon (włączam zapłon, otwieram drzwi i dana strona się pali). Czyli z którego kabla ze stacyjki mam wziąć prąd?

Awatar użytkownika
Rosper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Rosper85 » 29 kwie 2010, 10:10

jak dla mnie kolego trochę przesoliłeś z tymi listwami..... lepiej tego nie zakładaj, dla mnie np to totalna wieś, ale cóż, auto ma się Tobie podobać..

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 29 kwie 2010, 12:15

Już mniejsza o to, chodzi żebym widział jak wsiadam w nocy. Nie niebieskie podświetlenie tylko czerwone. Jak dla mnie super sprawa, kumpel ma w Mondeo - otwierasz drzwi, zapala się podświetlenie siadasz, zamykasz i pomału gaśnie, u mnie będzie gasło od razu po zamknięciu drzwi.

Przecież to nie żadne nełonki czy inne spojlerki z tesco :roll:

Hmmm, teraz myślę - czy nie lepiej by było jakby one się zapalały gdy będę miał włączone postojówki [znaczy jak mam włączone postojówki to przy otwieraniu drzwi się będą zapalać]?

Awatar użytkownika
KaZi_2005
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: KaZi_2005 » 30 kwie 2010, 23:59

Krańcówki drzwi sterują masą (odcinają i łaczą) jak bys chciał po zapłonie podłączyć do jeden kabel do + po stacyjce (niebiesko-czarny kabel) a drugi do masy w krańcówce drzwi. Z postojówkami wtedy ta sama sytuacja tylko zamiast niebiesko-czarnego bierzemy kabel z postojowek (szaro czerwony chyba). Nie ma możliwości podłączenia żeby paliła się ta strona z ktorej drzwi otworzysz, ponieważ musiał byś robić osobne krańcówki do danego neonka, a po drugie te neonki sa prawdopodobnie ze sobą połączone.

Awatar użytkownika
McCoob
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: McCoob » 01 maja 2010, 13:31

Jak nie ma możliwości, żeby się paliła tylko jedna strona jak jest ;-)

Podłączam sobie każdą stronę osobno, one nie są połączone i nie są to nełonki za 3 zł z allegro tylko ładnie świecące listwy led.

Dobra, wiem już skąd brać prąd, dzięki!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przełączniki zespolone, zegary, stacyjka.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl