Audi 90 B3 SB - 10mm na pokładzie
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- wampir1988
- Audi 80 Klub
Lemforder jest kilka złotych droższy trzeba było zamówić w sklepie bo na prawdę warto co do tulei wahacza też mam febi (chyba jedyne elementy z tej firmy) i jak na razie 3 tys km zrobione i nic się nie rozpadło tzn że wytrzymają ze 30 tys :mrgreen:
Aha na twoim miejscu sprawdziłbym lewy przewód hamulcowy bo wydaje mi się mokry chyba że jest po prostu czymś ubrudzony.
Aha na twoim miejscu sprawdziłbym lewy przewód hamulcowy bo wydaje mi się mokry chyba że jest po prostu czymś ubrudzony.
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Przez 13 lat tuleje wahaczy nieźle się zużyły :roll:
W lewym obie zerwane, w prawym jeszcze się trzymały, ale guma już mocno rozmiękczona, odbojniki amortyzatorów prawie pozrywane, a łożysko lewej kolumny Mc Phersona to już po prostu agonia :shock:
Luz masakryczny, pewno to dlatego strzelały mi sprężyny przy skręcaniu, całe szczęście, że same sprężyny są w bdb stanie, żadnego uklapnięcia, ani odłamania
Tak na przyszłość, to jakiej firmy sprężyny polecacie ? Czy Kayaba albo Kilen, to dobre produkty ?
W lewym obie zerwane, w prawym jeszcze się trzymały, ale guma już mocno rozmiękczona, odbojniki amortyzatorów prawie pozrywane, a łożysko lewej kolumny Mc Phersona to już po prostu agonia :shock:
Luz masakryczny, pewno to dlatego strzelały mi sprężyny przy skręcaniu, całe szczęście, że same sprężyny są w bdb stanie, żadnego uklapnięcia, ani odłamania
Tak na przyszłość, to jakiej firmy sprężyny polecacie ? Czy Kayaba albo Kilen, to dobre produkty ?
pytasz pawla ale poznowe sobie odpowiedziec w jednym temacie kilka osob potwierdzalo ze idzie zmienic lozyska razem z poduszkami bez wyjmowania mcparsona. podobno wystarczy sciagaczem spiacz sprezyne podniesc samochod na lewarku i caly amortyzator z poduszka wyjdzie z kielicha tak ze pojdzie bez problemu wymienic co trzeba
- wampir1988
- Audi 80 Klub
- pawelrybak15
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Ja uważam, że nie da się tego wymienić bez wymontowania kolumny
Demontaż kolumny w B3 na szczęście nie jest trudny i wymaga tylko odkręcenia nakrętki mocującej drążek kierowniczy na sworzniu, dwóch śrub mocujących kolumnę do zwrotnicy i nakrętki na górze, tzn w kielichu amortyzatora. Po odkręceniu tego cała kolumna wychodzi bez problemu
Demontaż kolumny w B3 na szczęście nie jest trudny i wymaga tylko odkręcenia nakrętki mocującej drążek kierowniczy na sworzniu, dwóch śrub mocujących kolumnę do zwrotnicy i nakrętki na górze, tzn w kielichu amortyzatora. Po odkręceniu tego cała kolumna wychodzi bez problemu