[2.0 16V 6A]Propozycja gazownika z Czakram.
[2.0 16V 6A]Propozycja gazownika z Czakram.
Nie chcę was męczyć tematem wielokrotnie tu wałkowanym pomysłem jakim jest zakładanie do tego silnika gazu.
Wydaję miesięcznie 800zł na benzynę, jestem zmuszony założyć gaz bo kocham swoje Audi i nie chcę się go pozbyć postaram się wymienić układ WN, świece i filtry i zobaczymy jak to będzie chodzić. Autko ma już 200k przebiegu.
Wg. kalkulatora po 9 miesiącach gaz mi się odbije. O ile przejeździ tyle..
Przechodząc do sedna sprawy
Napisałem panom z tarnowskiego Czakram że chcę gaz III gen. do mechanicznego wtrysku to mi zaproponowali BRC Blitz za 1800zł.
Tu macie opisy tych gazów http://www.czakram.pl/systemy.php?language=polish
Czy gość się czasami nie pomylił?
BRC Blitz to gaz III generacji?
Pozdrawiam
PS. witam forumowiczów, postaram się być aktywnym użytkownikiem.
Wydaję miesięcznie 800zł na benzynę, jestem zmuszony założyć gaz bo kocham swoje Audi i nie chcę się go pozbyć postaram się wymienić układ WN, świece i filtry i zobaczymy jak to będzie chodzić. Autko ma już 200k przebiegu.
Wg. kalkulatora po 9 miesiącach gaz mi się odbije. O ile przejeździ tyle..
Przechodząc do sedna sprawy
Napisałem panom z tarnowskiego Czakram że chcę gaz III gen. do mechanicznego wtrysku to mi zaproponowali BRC Blitz za 1800zł.
Tu macie opisy tych gazów http://www.czakram.pl/systemy.php?language=polish
Czy gość się czasami nie pomylił?
BRC Blitz to gaz III generacji?
Pozdrawiam
PS. witam forumowiczów, postaram się być aktywnym użytkownikiem.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 16:39 przez Qster, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
Lukaszbroz pisze:witam
posiadam silnik 2.0 16v ACE i u mnie zamontowali II generacje z kompensacja II stopnia jak w 2.3....to najlepsze rozwiązanie dla tego typu zasilania (mechaniczny wtrysk) kiedyś były tzw III generacje ale już ich nie zakładają...bynajmniej ja się nie spotkałem
No właśnie zakładają w tym zakładzie który podałem w pierwszym poście, tylko nie wiem czy to ten BRC Blitz jak mi gazownik od nich powiedział czy BRC Just Heavy
podobno że 13-15koledzy a ile spali gazu 6A
popatrz na autocentrum
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 21:46 przez Qster, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie to jest II generacja.Qster pisze:A BRC Blitz nie jest III generacji? Czyli mam tam jechać i upierać się że chcę Just Heavy?
Ostatnio zmieniony 05 maja 2010, 22:43 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
jeśli maja III generacje to zakładaj ale podobno trudno to wystroić (przewody równej długości i takie tam) możliwe ze elektronika pomaga konkretnie to ustawić....ogólnie III generacja sprawiała problemy i stworzono IV.....jesli nie maja III to bierz II generacje z silnikiem krokowym z kompensacja II stopnia
[ Dodano: 2010-05-06, 08:44 ]
odniosę się jeszcze do spalania mam gaz 2 miesiące początkowo 16 i muł,po regulacji w garażu osiągi jak na benzynie ale 14litrów na 100, teraz 11,5 i jeździ się w miarę chociaż nie jak na Pb
[ Dodano: 2010-05-06, 08:44 ]
odniosę się jeszcze do spalania mam gaz 2 miesiące początkowo 16 i muł,po regulacji w garażu osiągi jak na benzynie ale 14litrów na 100, teraz 11,5 i jeździ się w miarę chociaż nie jak na Pb
-
- Forum Audi 80
Just i Just Junior to też druga generacja tylko z komputerkami sterującymi z większą ilości funkcji które i tak nie przydadzą się ACE.Czyli brać to BRC Blitz jeśli nie mają 3 gen? A ten Just i Just Junior?
Nie myślałeś aby założyć gaz z tańszą metką niż BRC gdybyś zakładał w jakimś dobrym niezależnym warsztacie to zaoszczędziłbyś 300-400zł. Możesz poprosić o parownik BRC albo coś lepszego a i polska elektronika sterująca gazem jest na wysokim poziomie.
Kompensacja przy mechanicznym wtrysku zawsze musi być (chyba że by wyrzucić talerz spiętrzający z przepływomierza albo zastosować coś co by go podnosiła przy pracy na LPG). Chyba że ta "kompensacja II stopnia" to jeszcze inny wynalazek.Lukaszbroz pisze:to bierz II generacje z silnikiem krokowym z kompensacja II stopnia