gornik, szczerze to wolał bym żeby została, bo jest potrzebna dość często.
A lotkę już raz kupiłem, z ABS-u i ją odsyłałem bo była to porażka.
Jeszcze nie widziałem avanta bez wycieraczki z tyłu, jest taki na forum?
Spodobał mi się pomysł z tą wycieraczką od golfa V, tylko gdzie ja to dostanę?
MarcinC, no niestety mnie się to przytrafiło, ale da się rade <ok>
Tak łączenia jako tako zamalowałem i z 5 metrów ich nie widać
sagem, golf V, passat B6, transporter T5 i parę innych aut z VAG ją mają.
Jest bardzo estetyczna, poluj na allegro bo cena nowego ramienia ~150zł + 100 zł
wycieraczka. Mocowanie pasuje, tylko trzeba dobrać, która ma najbardziej zbliżoną
długość. Bez wycieraczki dobrze by wyglądał ładnie posadzony i na szerokim kole.
Kamil, jeżeli nie chcesz za jakiś czas powtórnie tego robić, to szybę trzeba wyciąć, nie ma wyjścia.
Tu masz opisany ten problem (na drugiej stronie są fotki) https://audi80.pl/b4-a...dzy-vt28611.htm
Irku, nie mam szans żeby wyjąć szybę samemu, a oddać to za duże koszta dla mnie, przynajmniej na razie, zrobiłem w miarę możliwości i mam nadzieje że z rok potrzyma, potem postaram się zrobić tak jak się należy.
gornik, no wycieraczka wygląda ciekawie, jak będę na złomie u siebie na pewno będę oglądał się za czymś takim, w ogóle tyłek wygląda fajnie.
Teraz fotki z obecnego stanu, tj. założona blenda i przerobiona klamka tak jak bodajże kolega Skuciok to zrobił, od środka zabezpieczone podkładem antykorozyjnym, pomalowana klapa podkładem antykorozyjnym 2x nobiles i 2x hammerite teoretycznie pod kolor, :lol: teraz czekam na farbę [LY5L] której nigdzie dostać nie mogę, nawet w intercarsie nie mogą mi jej ściągnąć. Wygląda to niezbyt estetycznie ale nawet tego nie polerowałem ani nie przycierałem, bo czekam na farbę, na razie autko stoi w garażu, a w miejsce uszczelki przyjdzie wklejana na podobe.
Parę fotek, aha i zdjąłem znaczek OOOO, ale czy lepiej to wygląda to nie wiem... :roll: , ,
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2013, 18:29 przez sagem, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcinC pisze:dla mnie byłaby już kosa gdyby nie było w ogólę wycieraczki, bo teraz to tak przeszkadza :lol:
A jak będę jechał w deszcz i po deszczu trasą, i jak już nic nie będę widział przez tylną szybę, to będę wysiadał i przecierał ją szmatka co 30 KM :mrgreen:
MarcinC pisze:a po co Ci tylna szyba :lol: ja bym zdecydował się ją wywalić a jak będzie strasznie przeszkadzać brak wycieraczki to z powrotem ja założyć