panewka się starła, nie sądzę żeby wał się miał od czego krzywić.
Zrobię tak, jeden szlif, pojeżdże, jak zacznie klikać znowu coś to zrobie wszystkie szlify (albo co 10tyś bede wymieniał panewki )
[B4 2.0 ABT] rozsypana panewka korbowa
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tak jak koledzy wyżej - myślę że nie ma co bawić się w szlifowanie wału. Ja kiedyś też miałem perypetie z wałem - na szczęście w garażu leżał inny dobry. Przerzuciłem wał, dałem nowe panewki korbowodowe, jeden korbowód też musiałem wymienić (również miałem zapas). Złożyłem wszystko i śmigało aż miło.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
w moim abk panewka na 4 cylindrze padła...stukało pukało ale jezdzilem bo $ nei było lecz wkoncu dorwałem pare złotych i rozbebeszyłem dół z mysla ze wymienie panewki zloze i pojade dalej. Okazalo sie ze korbowód wybiło od luznej panewki, pozatym ta czwarta panewka byla kiedys przytarta i na wale rysy były. Decyzja była szybka - kupilem dół drugiego silnika (akurat trafił się ABT za 300 zł) wrzuciłem ten dół z nowymi panewkami bo juz mialem kupione do tego moja glowica, całośćwyszła mnie 600 zł ...razem z wymiana oleju, filtru, uszczelkami itd. Silniczek do dzis dnia jezdzi i pieknie mruczy
-
- Forum Audi 80