[B3] Chlapacze?
[B3] Chlapacze?
Chlapaki? Nie znam poprawnej wersji
Pytam czy macie owe zamontowane w 80-tkach? Pytam ponieważ dzis robiąc polerkę auta zauważyłem że tylny błotnik jest strasznie ... uwalony błotem-do tego stopnia że nie szło tego zmyć wodą i musiałem zastosować zmywacz silikonowy. Szkoda mi błotnika i świeżego lakieru i zastanawiam się jak by te chlapacze założyć.
Macie zdjęcia jak to to wygląda zamontowane? Nie szpeci?
Poprawiłem Ci tag, bo temat dotyczy b3. O chlapaczach w b4 był już podobny wątek.
Pytam czy macie owe zamontowane w 80-tkach? Pytam ponieważ dzis robiąc polerkę auta zauważyłem że tylny błotnik jest strasznie ... uwalony błotem-do tego stopnia że nie szło tego zmyć wodą i musiałem zastosować zmywacz silikonowy. Szkoda mi błotnika i świeżego lakieru i zastanawiam się jak by te chlapacze założyć.
Macie zdjęcia jak to to wygląda zamontowane? Nie szpeci?
Poprawiłem Ci tag, bo temat dotyczy b3. O chlapaczach w b4 był już podobny wątek.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2010, 13:21 przez swiety82, łącznie zmieniany 1 raz.
- karolas123
- Forum Audi 80
sądzę że by dało rade w ASO ale to pewnie z niemiec by trza było ściągać , lub patrzeć na allegro widziałem kiedyś nowe w opakowaniu za 100 zł te 1 zdjęcia to są z tej aukcjilimal19 pisze:pieknie to niewyglada ale zawsze jest praktyczne i kamyki z pod kola nierobia odpryskow na zderzaku
a teraz pytanie czy da sie to kupic nowe :?:
W ASO to 100 zł kosztuje komplet... ale na przód <ok>wujo1 pisze:sądzę że by dało rade w ASO ale to pewnie z niemiec by trza było ściągać , lub patrzeć na allegro widziałem kiedyś nowe w opakowaniu za 100 zł te 1 zdjęcia to są z tej aukcjilimal19 pisze:pieknie to niewyglada ale zawsze jest praktyczne i kamyki z pod kola nierobia odpryskow na zderzaku
wiesz ja nie wiem za ile są w ASO i czy to są na przód tył , ja mówię tylko że widziałem takie na alledrogo jak na zdjęciu nowe za 100 zł i tyle ...Bastek pisze:W ASO to 100 zł kosztuje komplet... ale na przód <ok>wujo1 pisze:sądzę że by dało rade w ASO ale to pewnie z niemiec by trza było ściągać , lub patrzeć na allegro widziałem kiedyś nowe w opakowaniu za 100 zł te 1 zdjęcia to są z tej aukcjilimal19 pisze:pieknie to niewyglada ale zawsze jest praktyczne i kamyki z pod kola nierobia odpryskow na zderzaku
ciekawe skąd masz takie info. większość b4 jeździ bez chlapaczy. Poza tym ten wątek dotyczy b3 i niech tak już zostanie.karolas123 pisze:W wiekszosci b4 były ori chlapacze, mam i sobie chwale.
Najlepiej byłoby zadzwonić do ASO i się spytać. Udzielają informacji od ręki. Podam przykład: ja kiedyś jak byłem zainteresowany kupnem chlapaczy do swojego B4, to dzwoniłem do ASO i mi powiedzieli, że do b4, to już tylko na tył chlapacze są, bo przednich już nie produkują. Natomiast jak jest z B3, to nie wiem. Warto zadzwonić do nich i spytać.Bastek pisze:wujo1 napisał/a:
limal19 napisał/a:
pieknie to niewyglada ale zawsze jest praktyczne i kamyki z pod kola nierobia odpryskow na zderzaku
a teraz pytanie czy da sie to kupic nowe
sądzę że by dało rade w ASO ale to pewnie z niemiec by trza było ściągać , lub patrzeć na allegro widziałem kiedyś nowe w opakowaniu za 100 zł te 1 zdjęcia to są z tej aukcji
W ASO to 100 zł kosztuje komplet... ale na przód
Czasami można też na schrocie kupić używane o wiele taniej.
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... audi+80+b4
link do zapytania allegro o chlapacze do b4
__
Co do oryginalnych, czy nie ori jakoś gorzej chronią? :roll: Wolę mieć w dobrym stanie nówki funkiel nieśmigane, niż ori w kiepskawym stanie. A zresztą można wyciąć szablon i sprayem otagować ładnie marką Audi <ok>
<Edit> o pardon, temacik o B3, więc daję i linka z chlapaczami B3:
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... audi+80+b3
link do zapytania allegro o chlapacze do b4
__
Co do oryginalnych, czy nie ori jakoś gorzej chronią? :roll: Wolę mieć w dobrym stanie nówki funkiel nieśmigane, niż ori w kiepskawym stanie. A zresztą można wyciąć szablon i sprayem otagować ładnie marką Audi <ok>
<Edit> o pardon, temacik o B3, więc daję i linka z chlapaczami B3:
http://www.allegro.pl/search.php?utm_so ... audi+80+b3
ori są dobrej jakości i dobrze dopasowane do kształtu nadwozia, a co za tym idzie dobrze przylegają, dobrze chronią i są dostosowane do miejsc montażowych na aucie. np. montując chlapacze przednie w b4 wystarczy zapiąć je ori spinkami w przygofowane na to fabrycznie miejsca w błotniku i przyłapać je śrubami, które trzymają próg - nie trzeba robić żadnych dodatkowych otworów.BorysTDI pisze:Co do oryginalnych, czy nie ori jakoś gorzej chronią? Wolę mieć w dobrym stanie nówki funkiel nieśmigane, niż ori w kiepskawym stanie.
borys, znalazlem wczoraj ta stronke z tymi chlapaczami ale dzieki
a co do ori to powiem wam ze chyba lepiej mi sie widza z takim fajnym logo audi niz te podróbki ale niestety niema ich na alegro
Na przyszłość proszę zwrócić uwagę na ortografię
Proszę też stosować polskie znaki w postach regulamin.
a co do ori to powiem wam ze chyba lepiej mi sie widza z takim fajnym logo audi niz te podróbki ale niestety niema ich na alegro
Na przyszłość proszę zwrócić uwagę na ortografię
Proszę też stosować polskie znaki w postach regulamin.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 20:49 przez limal19, łącznie zmieniany 1 raz.
Podróba czy nie - to kawał gumy który ma za zadanie chronić, ktoś chce się bawić z wyglądem - może się wykazać. Obecnie robią wszystko na zasadzie uniwersalności i czasem faktycznie trzeba lekko podrezać żeby dopasować to wg. własnego widzi mi się. A ładowanie niemałych pieniędzy za ori - no nie przekonam się. Jakbym widział za rozsądne pieniądze na szrocie - owszem. Ale jak ASO śpiewa stówkę za przód a tył to deficyt - no nieciekawie wg. mnie.