[b3 2.0 3A] Modyfikacje - 3A na 2.0 16v ACE
racja przecież to R4->R4 :oops:chmiel25 pisze:Symbol nie wazny kazda skrzynia pasuje.
Skoro to taki rarytas to wiem kto parę dni temu jeszcze miał b3 z takim silnikiem do sprzedania za ok. 1500zł Jeśli ktoś zainteresowany to dam nr telefonu.skoti pisze:Co ty chcesz zrobić pozbyć się motoru?! przecież to już rarytas jak audi b1.enzoo pisze:ile taki swap może mnie kosztować bez silnika tylko samo założenie itp.
Ole tych motorów jest na forum :!: :?: na pewno byśmy policzyli na palcach jednej ręki, ale skoro musisz :cry:
Audi Sport pisze:(...)Jak sam to licz tak 1-1.5 tyś na drobne wydatki typu rozrząd, poduszki pod silnikiem itp.
Trochę przesadziłeś z tymi kosztami - u nas za tyle to Ci mechanik przełoży. Rozrząd ok 300zł komplet, zmienić można samemu, poduszki podejdą stare bo łapy są takie same (jak już chce wymienić to 60-100zł komplet), policzyć trzeba płyn do chłodnicy (ok. 50-60zł), płyn do wspomy (ok. 30zł) i olej jeśli nie ma zamiaru nic remontować w silniku powinien w 600zł się spokojnie zmieścić jeśli będzie robił sam.
- enzoo
- Audi 80 Klub
- Imię: Mirosław
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
za mało koni pod pedałem mam, a auta nie chce zmieniać bo dużo innych rarytasów u mnie znajdziesz np. komputer pokładowy, dodatkowe liczniki, obniżenie fabryczne, ogrzewane spryskiwacze choć to myśle że jakiś szwab sobie zrobiłskoti pisze:Co ty chcesz zrobić pozbyć się motoru?! przecież to już rarytas jak audi b1.enzoo pisze:ile taki swap może mnie kosztować bez silnika tylko samo założenie itp.
Ole tych motorów jest na forum :!: :?: na pewno byśmy policzyli na palcach jednej ręki, ale skoro musisz :cry:
ile jakby ktoś mi robił
- Audi Sport
- Forum Audi 80
Tylko zauważ, że ACE jest cięższe od 3A i poduszki muszą być wytrzymalsze. Porywając się na taki swap lepiej mieć kasę w zapasie niż na "styk", bo w życiu nie wszystko idzie tak gładko i wtedy kasa leci, a jak nie ma to co zrobisz :?: Dlatego nie zaszkodzi naszykować kasy na czarną godzinębasu pisze:poduszki podejdą stare bo łapy są takie same
- trepek
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Inny
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Właśnie widzę, że pewna nieścisłość się wkradła
Tutaj sprostowanie, czemu napisałem bez namysłu o śrubach http://yfrog.com/j5r4ar5j
Tutaj sprostowanie, czemu napisałem bez namysłu o śrubach http://yfrog.com/j5r4ar5j