[b4 1,9TDI] Jaki maksymalny ciężar przyczepy ?
[b4 1,9TDI] Jaki maksymalny ciężar przyczepy ?
Witam!
Wczoraj kupiłem B4 1,9TDI z 1993 roku z hakiem. Dziś podczas rejestracji pojazdu w urzędzie napotkałem na problem, a mianowicie pani powiedziała mi ze nie może zarejestrować pojazdu bo nie zna maksymalnych ciężarów przyczep z hamulcem i bez. Powiedziała ze nigdzie w dokumentach nie może znaleźć i że w systemie tez nic nie ma bo to stary samochód i wcześniej były inne przepisy bo wystarczyła tylko jedna masa przyczepy(nie wiem czy z hamulcem czy bez). Teraz już konieczne są oba maksymalne ciężary przyczepy Dostałem skierowanie na badanie techniczne aby pojechać do diagnosty w celu ustalenia tych oto ciężarów i chciałbym się zapytać gdzie to trzeba zajechać żeby zrobić takie coś?? Przy mnie pani urzędniczka dzwoniła do jakiegoś diagnosty, który powiedział jej ze nie wie ile takie badanie może kosztować ani nie bardzo wie gdzie można takie badanie techniczne zrobić. Mam na to 7 dni. Bardzo proszę o jakieś informacje gdzie mogę to zrobić i może ktoś ma b4 z hakiem i ma wpisane dopuszczalne ciężary bo z chęcią bym porównał czy diagnosta dobrze napisze
Wczoraj kupiłem B4 1,9TDI z 1993 roku z hakiem. Dziś podczas rejestracji pojazdu w urzędzie napotkałem na problem, a mianowicie pani powiedziała mi ze nie może zarejestrować pojazdu bo nie zna maksymalnych ciężarów przyczep z hamulcem i bez. Powiedziała ze nigdzie w dokumentach nie może znaleźć i że w systemie tez nic nie ma bo to stary samochód i wcześniej były inne przepisy bo wystarczyła tylko jedna masa przyczepy(nie wiem czy z hamulcem czy bez). Teraz już konieczne są oba maksymalne ciężary przyczepy Dostałem skierowanie na badanie techniczne aby pojechać do diagnosty w celu ustalenia tych oto ciężarów i chciałbym się zapytać gdzie to trzeba zajechać żeby zrobić takie coś?? Przy mnie pani urzędniczka dzwoniła do jakiegoś diagnosty, który powiedział jej ze nie wie ile takie badanie może kosztować ani nie bardzo wie gdzie można takie badanie techniczne zrobić. Mam na to 7 dni. Bardzo proszę o jakieś informacje gdzie mogę to zrobić i może ktoś ma b4 z hakiem i ma wpisane dopuszczalne ciężary bo z chęcią bym porównał czy diagnosta dobrze napisze
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 23:16 przez pawelja89, łącznie zmieniany 1 raz.
hm sprawa jest prosta. Impreza kosztuje 100 zł. Jedziesz na zwykła STACJE KONTROLI POJAZDÓW. I robisz u nich zwykły przegląd stanu technicznego. I przedstaw im jak sprawa wyglada że byłeś w urzędzię że babka nie mogła Ci przerejestrowac autka bo nie było wartości nigdzie związanych z hakiem itd. Panowie wydadzą Ci taki czasowąy( 30 dniowy ) przegląd Twojej OOOOlimpiady. I oni z baz danych wprowadzą wszystkie wartości, bo na tabliczce znamionowej powinny wszystkie wartości podane i z niej do dowodu sie wbija. i Oni tez tak zrobią. A jesli chodzi o hak to z bazy danych wprowadzą Ci. Oni mają tam takie specjalne programy. Wpisza Ci wszystko i z tym udasz się do urzędu i wgf mnie sprawa załatwiona.
U mnie była podobna sprawa tyle że nie miałem haka i przy przegladzie stanu technicznego poprosiłem o wbicie haka bo poprzedni właściciel nie zrobił tego no i git.
U mnie była podobna sprawa tyle że nie miałem haka i przy przegladzie stanu technicznego poprosiłem o wbicie haka bo poprzedni właściciel nie zrobił tego no i git.
Bardzo dziękuje za pomocne informacje. Będę miał czas dopiero w poniedziałek to zajadę na stacje kontroli pojazdów i zobaczę co to będzie dokładnie kurde szkoda bo koleś co mi sprzedawał samochód zrobił dzień przed sprzedażą badania techniczne i tylko nie potrzebnie kasę wydał a ja znowu będę musiał jechać i to zrobić. A mam pytanie bo dał mi fakturę ze stacji kontroli pojazdu za badania techniczne(wystawiona 10 maja) czy jak zajadę(17 maja dokładnie tydzień po) i powiem jak sprawa wygląda to czy jest możliwość ze wpiszą to co trzeba jeszcze raz bez ponownego wydawania kasy?
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
Faktycznie. Potrzebne mi zaświadczenie od DMC holowanej przyczepy z hakiem i bez ale Shutter napisał ze potrzebne badanie techniczne za 100 zł wiec wydawało mi się ze to te normalne badanko i dlatego pytałem, ale jeżeli to faktycznie diagnoza haka i wydanie takiego zaświadczenia to koszt około 30 zł to bez problemu. Myślałem ze to będzie droższe...
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub