Witam!
Wczoraj kupiłem B4 1,9TDI z 1993 roku z hakiem. Dziś podczas rejestracji pojazdu w urzędzie napotkałem na problem, a mianowicie pani powiedziała mi ze nie może zarejestrować pojazdu bo nie zna maksymalnych ciężarów przyczep z hamulcem i bez. Powiedziała ze nigdzie w dokumentach nie może znaleźć i że w systemie tez nic nie ma bo to stary samochód i wcześniej były inne przepisy bo wystarczyła tylko jedna masa przyczepy(nie wiem czy z hamulcem czy bez). Teraz już konieczne są oba maksymalne ciężary przyczepy

Dostałem skierowanie na badanie techniczne aby pojechać do diagnosty w celu ustalenia tych oto ciężarów i chciałbym się zapytać gdzie to trzeba zajechać żeby zrobić takie coś?? Przy mnie pani urzędniczka dzwoniła do jakiegoś diagnosty, który powiedział jej ze nie wie ile takie badanie może kosztować ani nie bardzo wie gdzie można takie badanie techniczne zrobić. Mam na to 7 dni. Bardzo proszę o jakieś informacje gdzie mogę to zrobić i może ktoś ma b4 z hakiem i ma wpisane dopuszczalne ciężary bo z chęcią bym porównał czy diagnosta dobrze napisze

Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, 23:16 przez
pawelja89, łącznie zmieniany 1 raz.