Gdybyś miał AAZ ta to bym ci napisał że to "normalne"po prostu wada fabryczna słaby klin na wale i nie jednemu już sprawił nie miłą niespodziankę .Ale w 1Z jest na półksiężyc więc raczej mało prawdopodobne .Choć jak to się mówi wszystko jest możliwe ,więc ja bym zaczął od sprawdzenia stanu dolnego koła rozrządu na wale.j0ker pisze:tylko zastanawia mnie jak sie on przestawił?
[1.9TDI 1Z] ... nie chce zapalić;/
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
troche to trwało bo machanik był zajety, a nie widziałem sensu prowadzenia auta do innego miasta- nie chciał odpalac wogóle juz.
miałem we wrzesniu robiony rozrzad i własnie mnie to dziwi. na pewno sprawdze te koło.
podejrzana to sprawa- nie pałuje awdicy, nie pale lacza, nie strzelam ze sprzegła. ogólnie krece je powyzej 2 tys jak turbina sie załączy.
dobrze, ze niczego nie pobiło jak sie rozrzad przestawił. mechanik mówił, ze az o pół koła zmienił położenie.
miałem we wrzesniu robiony rozrzad i własnie mnie to dziwi. na pewno sprawdze te koło.
podejrzana to sprawa- nie pałuje awdicy, nie pale lacza, nie strzelam ze sprzegła. ogólnie krece je powyzej 2 tys jak turbina sie załączy.
dobrze, ze niczego nie pobiło jak sie rozrzad przestawił. mechanik mówił, ze az o pół koła zmienił położenie.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
mialem kiedys przypadek ze wzgledem walu ktos ustawil glowice o 180 w druga strone, nook 180 to tyle samo, ale pompe jakies 150, auto chodzilo, ale dymilo niesamowicie, a palilo po minucie krecenia. Co sie okazalo, szpece zmieniali uszczelnienia trzonkow zaworow, kture lataly luzem razem z zaworami :roll:
Wiec uwazaj gdzie auto prowadzasz, bo jak mu uszczelnili zawory to auto nie chcialo zyc i chliptalo litre na 100 oleju :mrgreen:
Wiec uwazaj gdzie auto prowadzasz, bo jak mu uszczelnili zawory to auto nie chcialo zyc i chliptalo litre na 100 oleju :mrgreen: