[B4 1Z]
[B4 1Z]
problem silnik głośno pracuje drży cała buda gdy daje gazu wpada w dziwny rezonans asz uszy zatyka wymieniłem poduchy na silniku na skszyni biebów i gumy na wydechu wszystkie gómy na firme febi a mimo to nic się nie zmieniło diagnostyka zrobiona jest niby w porządku. Drugi problem jest taki że przy 120h odcina moc puszcze noge z gazu i po ponownym dodaniu jest ok aż do 130 i znowu to samo 140 też wymieniłem elektro zawór ten który odpowiada za ciśnienie turbiny na orginał i jest to samo. Czy jest ktoś w lubelskim kto mógłby mi pomuc proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2010, 18:41 przez dacek, łącznie zmieniany 2 razy.
albo jakaś łajza wepchała łapy tam gdzie nie trzeba albo uszkodzony wężyk między ECU a map sensorem, no chyba że źle podłączony N75 lub dziurawe wężyki albo dziura w dolocie
chcesz żeby fura śmigała to obierz kierunek Lublin/Parczew lub Lubartów to coś na to wszystko poradzimy <ok>
popraw nazwę tematu zgodnie z regulaminem :!:
chcesz żeby fura śmigała to obierz kierunek Lublin/Parczew lub Lubartów to coś na to wszystko poradzimy <ok>
popraw nazwę tematu zgodnie z regulaminem :!:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mam nadzieję że nie wyrzuciłeś orginalnych bo lepszych już nie kupisz .Jeżeli którąś miałeś uszkodzoną i trzeba wymieniać to tylko na ori używki .U mnie jakiś ''mądry ''wsadził nową podróbę lewej poduchy skrzyni biegów która przenosiła drgania na całe auto .Nie było to strasznie wyczuwalne ale ja poczułem od razu bo mam drugą b4 w której wszystkie są ori.Wywaliłem ją od razu i włożyłem ori .Przenoszenie drgań ustąpiło jak ręką odjął .dacek pisze:wymieniłem poduchy na silniku na skszyni biebów