Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w b3

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzesiu » 21 cze 2007, 17:54

Witam kolegów i zwolenników niuni.Co do głośników to mam taki problem po podłączeniu dwóch elips w mojej B4 z tyłu na półce mam mniejszy bas jak gdy dziełe jeden głośnik. Poprostu dynamika jednej podłączonej elipsy jest lepsza niż dwóch na raz. Co to może być za problem??? Jestem a raczej zajmuję się muzyką na codzień i wnioskuję że zamontowane dwa na raz trójdrożne głośniczki (Pioniera) na półce nawzajem się wykluczają z basem. Bas jeden nakłada się na drugi w tym samym czasie i się neutralizuje. Proszę kolegów o opinię i ewentualną pomoc jak zamontować te głośniczki żeby był super BAS.Pozdrawiam Grzegorz!!!

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 21 cze 2007, 18:45

Na początek sprawdź podłączenie głośników plus do + a minus do - w przypadku złego podłączenia spada bas i głośność grania całości. Po drugie może masz za słabe radio i które po podłączeniu dwóch głośników nie daje sobie rady z napędzeniem dwóch głośników Aha i nie oczekuj dobrego bass z głosników zamontowanych w półce...

[ Dodano: 2007-06-21, 18:46 ]
Zeby uzyskac jak najlepszą jakość grania w tylnej półce wartało by pomiędzy głośnik a blache wstawić pierścień z mdfu który usztywni całą konstrukcje i poprawi granie.

Awatar użytkownika
Grzesiu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzesiu » 21 cze 2007, 19:29

Podłączenie kabli jest wporządku a radio mam JVC KD-G821 a wiec da rade pociągnąć.
Mi się wydaje jednak że tu chodzi o drgania a wiec trzeba będzie jakoś oddzielić prawą od lewej strony tylko to niebedzie łatwe.?!!

Awatar użytkownika
Krycha
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krystian
Silnik: 2.6 ABC
Kontakt:

Post autor: Krycha » 21 cze 2007, 20:22

Drgania wiec może spróbujj motywu z tymi mdfami pod głośnik tak jak wyżej mówiłem.

tomek a
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomek a » 22 cze 2007, 12:08

odpowiedź dal grzesiu . miałem kiedyś taki problem w b3 elipsy nie grały ładnie razem a pojedyńczo ok . polutowanie wszystkich połączeń kabli rozwiązało ten problem i tak od tamtej pory wszystok traktuję cyną i lutownicą
pozdro

Tobi1986
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Tobi1986 » 23 cze 2007, 11:19

Ja u siebie rozwiązałem problem z elipsami zmieniając tylną półkę od B4. Wygląda to całkiem estetycznie, na jakość dźwięku też nie narzekam, basik jest całkiem przyzwoity. Głośniczki grają pod Pioneerem DEH-1590 (4x45). Obrazek

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 24 cze 2007, 16:36

Halo panowie ...
Jesli lewy kanał ma bas, prawy kanał ma bas, oba kanały bas znika oznacza to, że głośniki pracują w przeciwfazie.

Zamień plus z minusem tylko na jednym z tych głośników. I co, już dobrze gra prawda ?

Pozdrawiam.

mellow_pak
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mellow_pak » 28 gru 2007, 02:07

u mnie sprawa w niuni wygladala tak ze jak ja kupilem to mialem elipsy na tylnej polce ktore byly cholernie stare i w zasadzie pierdzialy jak graly. Z poprzedniego auta zostaly mi fajne magnatki 16 z odseparowanymi syczkami (zestaw ze zwrotnicami) no i postanowilem zrobic tak ze okragle 16 wsadze w polke a elipsy wywale bo nie bede kupowal specjalnie eliptycznych glosniczkow zeby tylko zatkac dziure w polce. Wiec dorobilem dystense z plyty pod te 16-stki nieco je wyfrezowalem zeby glosniki nie byly zabardzo uwypuklone tylko wpuszczone w ta plyte dystansowa. Spox to wyszlo choc nie mialem fajnego materialu i ten ktorym obilem te dystanse jest niezbyt naciagliwy. Ale bynajmniej lepiej mi to teraz gra lepszy basik - zwrotnice mam podlaczone do wzmachola no i w bagazniku jest skrzynia. Wiem ze glosniki w polce i skrzynia w bagazniku to porazka ale dobre glosniki lezaly mi na polce a te co byly praktycznie nie graly wiec musialem jakos pochytac ten temat :)

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl