Audio w b3
Witam kolegów i zwolenników niuni.Co do głośników to mam taki problem po podłączeniu dwóch elips w mojej B4 z tyłu na półce mam mniejszy bas jak gdy dziełe jeden głośnik. Poprostu dynamika jednej podłączonej elipsy jest lepsza niż dwóch na raz. Co to może być za problem??? Jestem a raczej zajmuję się muzyką na codzień i wnioskuję że zamontowane dwa na raz trójdrożne głośniczki (Pioniera) na półce nawzajem się wykluczają z basem. Bas jeden nakłada się na drugi w tym samym czasie i się neutralizuje. Proszę kolegów o opinię i ewentualną pomoc jak zamontować te głośniczki żeby był super BAS.Pozdrawiam Grzegorz!!!
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
Na początek sprawdź podłączenie głośników plus do + a minus do - w przypadku złego podłączenia spada bas i głośność grania całości. Po drugie może masz za słabe radio i które po podłączeniu dwóch głośników nie daje sobie rady z napędzeniem dwóch głośników Aha i nie oczekuj dobrego bass z głosników zamontowanych w półce...
[ Dodano: 2007-06-21, 18:46 ]
Zeby uzyskac jak najlepszą jakość grania w tylnej półce wartało by pomiędzy głośnik a blache wstawić pierścień z mdfu który usztywni całą konstrukcje i poprawi granie.
[ Dodano: 2007-06-21, 18:46 ]
Zeby uzyskac jak najlepszą jakość grania w tylnej półce wartało by pomiędzy głośnik a blache wstawić pierścień z mdfu który usztywni całą konstrukcje i poprawi granie.
-
- Forum Audi 80
u mnie sprawa w niuni wygladala tak ze jak ja kupilem to mialem elipsy na tylnej polce ktore byly cholernie stare i w zasadzie pierdzialy jak graly. Z poprzedniego auta zostaly mi fajne magnatki 16 z odseparowanymi syczkami (zestaw ze zwrotnicami) no i postanowilem zrobic tak ze okragle 16 wsadze w polke a elipsy wywale bo nie bede kupowal specjalnie eliptycznych glosniczkow zeby tylko zatkac dziure w polce. Wiec dorobilem dystense z plyty pod te 16-stki nieco je wyfrezowalem zeby glosniki nie byly zabardzo uwypuklone tylko wpuszczone w ta plyte dystansowa. Spox to wyszlo choc nie mialem fajnego materialu i ten ktorym obilem te dystanse jest niezbyt naciagliwy. Ale bynajmniej lepiej mi to teraz gra lepszy basik - zwrotnice mam podlaczone do wzmachola no i w bagazniku jest skrzynia. Wiem ze glosniki w polce i skrzynia w bagazniku to porazka ale dobre glosniki lezaly mi na polce a te co byly praktycznie nie graly wiec musialem jakos pochytac ten temat