[b2] Licznik - zamiana b2 > b4
[b2] Licznik - zamiana b2 > b4
Witam szanownych forumowiczów. Na wstępie chciałbym przeprosic ale nie wiem gdzie umiescic ten temat więc umieszczam go tutaj. Chodzi mi o to jak wstawic do B2 zegary od B4 ?? Prędkosciomierz elektroniczny ale mam już impulsator zakładany na linke. Może jest ktoś w stanie zrobic dokładke/pokrywe górną zegarów. I jak to przerobic wszystko?? Proszę o pomoc! Z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 21:41 przez szumi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Zbyszek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK
w przypadku zwyklej B2 (przepraszam jesli bladze ale Kolega do dzis sie nie pochwalil byl...) to chyba najlepszy sposob na podwojenie wartosci auta :mrgreen:UFOtm pisze:pomysl lepiej nad zaaplikowaniem licznika z ur quattro wersja digital <ok>
powazniej: zegary z innego modelu wedlug mnie maja sens tylko wtedy gdy montujesz motur z innego modelu i nie jestes w stanie zaadaptowac oryginalnych - w takiej sytuacji probowalbym samodzielnie zbudowac jakas konstrukcje np. z metalu i ladnie to otapicerowac. w kazdym innym przyadku to, dyplomatycznie rzecz ujmujac, wedlug mnie nienajszczesliwszy pomysl. przy okazji zauwaz ze to nie bylaby jedyna modyfikacja bo musialbys gdzies zrezac wlaczniki swiatel, halogenow etc...
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
- Kontakt:
B2 a późniejsze modele to przepaść jeśli chodzi o techniczne rozwiązanie liczników. Można zrezać i owszem...ale wiele rzeczy nie będzie działało bo B2 tego nie ma - a jeśli już jest to trzeba zachować ścieżki połączeń - tak jest skonstruowana wiązka elektryczna. przeszedłem ostatnio przeszczep wiązki ze starego typu 78-81 na nową 81-86...i tu już są spore różnice - nawet przy wskazaniach paliwa czy temperatury.
Jestem Elektronikiem więc problemów ze zmianą rezystancji nie będe miał problemów;D
A czujniki temp i wskaznika poziomu paliwa biore razem z zegarami. Zegary od B4 ABK mają także pin-10 i pin-12. Widziałem taką przeróbke u znajomego w B2. A deski specjalnie nie przerabiał tylko kupił żywice poliestrową i zrezał górną pokrywe ;D A z prędkosciomierzem nie będzie kłopotów bo kupiłem impulstor zakładany na linke;D
A czujniki temp i wskaznika poziomu paliwa biore razem z zegarami. Zegary od B4 ABK mają także pin-10 i pin-12. Widziałem taką przeróbke u znajomego w B2. A deski specjalnie nie przerabiał tylko kupił żywice poliestrową i zrezał górną pokrywe ;D A z prędkosciomierzem nie będzie kłopotów bo kupiłem impulstor zakładany na linke;D