Autko nabyłem w grudniu 2009r , jest to moje pierwsze autko i musze przyznac że jestem z niego bardzo zadowolony:)
Plany na rok 2012:

I to by bylo na tyle , wszystko zalezy od tego jak wyjdzie z praca

A teraz troche o wyposażeniu :
-Rocznik 93 (grudzien) sedan
-Silnik 2.0 115km
-elektryczny szyber
-centralka (jak narazie bez pilota:(...)
-wspomaganie
-aluski 16"
No i to by bylo chyba na tyle , nie powiem z wyposażeniem szału nie ma ale kupujac auto wieksza uwage przywiazałem do wygladu i stanu auta niż do jego wyposażenia ktore zawsze można zmienic:)
A co zrobilem przez te pol roku posiadania autka?:P
-Zakup alusków
-Wymiana tłumika koncowego (stary sie wypalil)
-Wymiana swożnia , prawy przód
-Nowe tarcze wraz z klockami na przód
-Zakup welurowych dywanikow bo mialem jakies okropne gumy:P
No i to chyba na tyle , w planch mam:
-montaż pilota do centralki (jest)
-wymiana mieszka ochronnego (jest)
-nowe lampy (te sa jakies po przejsciach) i zarówki z białym światlem (jest)
To w planach na bliska przyszłość reszte bede dopiwywal w miare przypływu gotówki i pomysłow:P
Dzieki za odwiedzenie mojego tematu i dla wszystkich

a teraz cos dla oczka:)

Temat troche sie zakurzył , a wiec co udalo mi sie zrobic w tym czasie:
-Wymiana osłon przegubów
-Zakup nowego radyjka LG
-Zakup i montaż głośników 2xJBL 60W w półke , 2xJBL 45W w drzwi
-Ringi na zegary
-Mieszek na lewarek
-Podlokietnik marki alledrogo:)
-Nowe aluski
-Naprawa podswietlenia pokretel od nawiewu
-Wymiana wszystkich filtrów
No i to chyba na tyle , a teraz troche fot z serii "dzisiejsze" (przepraszam za nieład i kurz w i na samochodzie:(...)

No i nadeszla wielka chwila kiedy to sie zdecydowalem na remont zawieszenia i lamp:)
Jak narazie zamówione zostaly:
- Komplet amorow olejowych kayaba
-Komplet poduszek
-Tuleje Belki tylniej
-Ori reflektory przód
Juz niebawem zaczne kompletacje calego przedniego nowego zawieszenia tak zeby moja Niunia plywala po drogach , bo jakos nie bardzo mi sie usmiecha obnizanie i utwardzanie...Nie na nasze piekne polskie , miodem i mlekiem plynace dziurawe drogi:P
Przyszły juz tylnie amortyzatory xD

I kolejne graty:)

Juz sa:
- 2 reflektory
-Komplet amortyzatorów
-Tuleje wahacza 8 szt.
- Sworznie zwrotnicy 2 szt
-Łączniki stabilizatora 2 szt
-Tuleje drążka stabilizatora 2 szt
- Tuleje ramy pomocniczej (sanek) 4 szt
-Poduszki amortyzatora z łożyskami 2 szt
- Końcówki kierownicze 2 szt
-Tuleje belki tylniej
-Osłony amortyzatora z odbojami 2 szt

Dnia 23.10.2010 Audi doczekało sie wymiany lamp , we wczesniejszych w jednej padła regulacja i swiecila gdziesz po krzakach a w drugiej wypalil sie odblysnik:P...I troche foto a przy okazji zrobione zdjecie komory silnika:)

Temacik podobnie jak niunia nie umiera:D...Po roku od zakupu autka zrealizowalem swoje chyba najmniej kosztowne marzenie

Auto sie troszke umyło , wiec na szybkiego jakies foty wyszły:)Rewelacji nie ma ale wydaje mi sie ze oczko jest na czym zawiesic:)

I coś do brzeczenia w aucie

24.11.2010r
Audiczka powrociła z warsztatu lista prac byla dość długa , do wymiany poszly:

13.12.2010
Dzisiaj czarnula pojechala na VAG'a , co si eokazalo bledow w kompie nie miala ale do wymiany poszedl przepływomierz , czujnik temperatury , zaplon i ustawienie paska rozrzadu do wymiany , mam nadzieje ze wkoncu zacznie latac (przy tym silniku to moze nie latac ale sprawnie sie przemieszczac) tak jakbym sobie tego zyczyl , bo od roku jest dosc kaprysna kochanka...
tak apro popo JUZ ROCZEK MAM Z CZARNULA!!! :mrgreen: <wodka>
14.03.2011
Moje audi dostało blogoslawienstwo od samego Jezusa ze Swiebodzina , i musze przyznac ze pomoglo ale o tym za chwile 8-)
Po wizycie u Cudotworcy WOJTKA26 udalo sie doprowadzic gaz do stanu uzytecznosci , jak sie okazalo pan ktory zakldal moj gaz posiadal chyba wyksztalcenie niepelne podstawowe , ni eposiadal umiejetnosci czytania , pracowal narzedziami z wykopalisk (najprawdopodobniej z epoki kamienia lupanego ) wiec Wojtek mial nie lada problem z ogarnieciem tego bajzlu , ale po wymianie wtryskiwaczy , zrobieniu nowych nawiertow i ogarnieciu calej elektryki udalo sie! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wszystkie problemy zwiazane z gazem odeszly w niepamiec i teraz zostalo mi juz tylko zapier... pedzic czym predzej i radowac sie z zaistnialej sytuacji 8-)
A oto warsztat wielogodzinnej pracy Wojtka
Jeszcze raz wielkie dzieki dla Wojtka

26.12.2012r
Ostatnio borykałem się z problemami z gazownia , mianowicie auto caly czas rozłaczalo gaz , zaprzestałem jezdzenia na gazie na 3 miesiace , wkoncu pojechalem do gazownika , wymienil filtry podlaczyl sie pod kompa , wyjechalem i wszystko pieknie , miesiac pojezdzilem.Ostatnio pojechalem na orlen zatankowac gazu.Zatankowalem , wyjezdzam i znow sie zaczelo;/...Rozlaczylo mi gaz , po postoju gaz spowrotem sie zalacza (tzn postoju z wylaczonym silnikiem) Czsami odpale auto i przejade 20km na gazie bez problemu , czasami mi rozlaczy po 300m.Nie wiem co jest grane , gazownik nie zdiagnozował mi zadnego problemu. Mam pytanie bo ostatnio układ wysokiego napiecia wymienialem ok 35 tys km temu.Dzisiaj jechalem do sklepu , gazu mi nie rozlaczylo , zrobilem zakupy wracam do domu i zauwazylem dziwny brak mocy przy niskich obrotch , tzn jak przy ok 2 tys obrotow daje gaz w deche to przyspiesza jakby dostwal jakas 1/3 paliwa , przelaczylem na benzyne i jest to samo tyle ze w mniejszym stopniu.Filtry wszystkie wymienione , obroty nie faluja ogolnie sie spier...w ciagu 10 min;/...
02.02.2012
Problem z gazem udało sie jak narazie zazegnać wiec trzeba bylo dokonac jakiegos zakupu dla przyjemnosci a nie z konieczności...Wybór byl trudny ale ze wpadlem na forum na ogloszenie Kunika to troche mi to ułatwiło sprawe

18.03.2012
W piątek udało sie wkoncu założyć AC/BC + manetka , udało się to zrobić w miare szybko jak na pierwszy raz (4h) , nieoceniona wrecz okazała się pomoc Vigo1984 , jedyna wpadke zaliczyliśmy z pomylonym kabelkiem , ale to przez to piątkowe slonce^^...Po pierwszej testowej trasie mogę napisać ze spalanie pokazuje na poziomie dbd , komp mi pokazał spalanie srednie 9,6 l na 100km a ja po przejechaniu 100km wlałem niecałe 9,7l gazu :mrgreen: ...W następnej kolejnosci bedzie elektryka szybek na przód bo juz tak sobie lewa reke od korbotroniku wyrobiłem ze telefon moge tylko prawa odbierac <osohozi> ...Jeszcze raz wielkie podziekowania dla kolegi Vigo1984
no i fota :mrgreen:
24.04.2012r
Nadszedł czas na odmulanie silnika , długo z tym zwlekałem ale wkońcu postanowiłem się zająć problemem puszczającego oleju a przy okazji odmulić silnik.Więc jutro do wymiany idą : Pasek rozrzadu , pasek wspomagania , alternatora , napinacz rozrzadu , pompa wody , uszczelniacz wałka od strony chłodnicy , uszczelna klawiatury , świece , kable ,olej , kopułka , palec rozdzielacza.Oprócz tego mam zamiar domyć silnik z oleju , załozyć wkoncu osłone rozrzadu , oczyścic wolna odmę , zregenerować lewy tylny zacisk oraz wymienić klocki hamulcowe w tymże zacisku.Jakiś czas temu po przejechaniu kilku tyś z zapieczonymi tylnimi zaciskami okazało sie ze zostało mi z tyłu 0,5mm okładziny na prawych klockach.Wiec podczas regeneracji prawego zacisku wyszedł zakup klocków.Jutro mam nadzieję , że odmulę trochę silnik.Po majówce dojdą do mnie elektryczne szyby na przód oraz elektryczne i grzane lustra , trzeba bedzie tylko prysnąć w kolor.Jutro porobie foto przy grzebaniu przy aucie jak narazie musicie zadowolić się takim foto

http://imageshack.us/photo/my-images/6/ ... 220.jpg/[b][/b]
26.04.2012r
Po wczorajszych bojach przy silniku udało się osiagnąć zamierzony cel , wymiana wszystkich zakupionych czesci + czyszczenie odmy + czyszczenie przepustnicy dało zamierzony efekt i silnik odzyskał wigor :mrgreen: ...Z efektu jestem mega zadowolony , pracuje równo , ciszej i dużo przyjemniej wciska sie pedał do podłogi.Teraz czekam na koniec majówki , kiedy to dojadą do mnie elektryczne szyby i lustra.
Na koniec jeszcze raz wielkie dzieki dla Łukaza (Vigo1984) jego pomoc okazała sie nieoceniona , chłopak zna się na rzeczy jak mało kto - no i odrazu przepraszam Cie Łuki ze moje ABK chodzi ciszej od mojego może jeszcze da sie cos z tym zrobic:P...A no i jakoś po majówce do auta wpada ori tłumik od ABK za co rowniez wielkie dzieki dla Łukasza , bo ten co jest mnie drazni strasznie :evil:
Poniżej pare fotek z wczorajszego dnia : to musztardowe cos to w mojej wolnej odmie , czerwnony trup Andrzeja (Trooky) , no i fota Viga1984 w akcji xD
15.05.2012
Dzisiaj rozrusznik przeszedł regenerację bo sie skonczył:P...W miedzy czasie doszedł pas przedni wraz z odbojem przednim , musze prysnac w kolor i założyć na auto

15.05.2014
Hehe nie wchodziłem na mój temat chyba z pół roku:P...A żyje żyje , można powiedzieć za od 4 lat próbuje ożywić tego strupa , w ostatnim tygodniu zostało wymienione :
-Sprzęgło z dociskiem i łożyskiem SASCH
-Olej + filtr oleju
-Wymieniona uszczelka pod portkami
Dzisiaj wymienione końcówki drążków oraz ustawiona zbieżność , jutro do wymiany idzie łozysko koła lewego a w następnym tygodniu będz w ten weekend do wymiany portki na nowe , oraz maglownica bo moja sie skończyła

[ Dodano: 2014-04-03, 21:25 ]
Dzisiaj zgodnie z planem wymienione łożysko lewego koła , jak to ze starymi autami nie obyło się bez problemów , na szczescie Vigo przygotowany był na każdą sytuacje , w miedzyczasie doszła dwururka , ostatni element układanki pod tytulem "niech wreszcie uslysze swoje mysli jadac autem" chociaz nie bede klamał ze po wymianie łożyska jest niebo a ziemia

[ Dodano: 2014-04-07, 22:58 ]
Wkońcu wpadło radio , wczesniej był blaupunkt teraz siedzi sony , poprzednie zostało niestety zarypane (tak jak widac jeszcze w Polsce oplaca sie krasc radia

No i po krzyku , 2 dni pracy i silnik zmieniony , przy okazji wymieniona maglownica bo moja się już skończyła , w przyszłym tygodniu sprężyny i hamulce