[2,3 NG] nie odpala przy niskim poziomie paliwa
[2,3 NG] nie odpala przy niskim poziomie paliwa
Witam, moje audi ostatnio nie odpala gdy mam malo benzyny w baku. Gdy mam zalane za np 50zl hula normalnie, gdy dojdzie do rezerwy zaczyna halasowac pompa paliwa, auto gasnie i praktycznie nie mozna jej odpalic. Pompe wymienilem, zmierzone zostalo na niej cisnienie i podaje tyle ile ma byc.. Wiec to moze byc?
Dodam ze to cabriolet wiec jest tylko jedna pompka pod autem.
Dodam ze to cabriolet wiec jest tylko jedna pompka pod autem.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mam podobny problem ;/
Właśnie zatarłem pompkę z powodu braku paliwa kupiłem nową, wymieniłem i teraz gdy przekręcam kluczyk w pozycję 2 pompka włączy się na moment i stanie.
Samochód odpala normalnie ale pompka po wł silnika chodzi cały czas i to słychać ją dość wyraźnie ....(Mówię o wł. samochodzie na gaz) Chyba po nabiciu odpowiedniego ciśnienia powinna się wyłączać...
Właśnie zatarłem pompkę z powodu braku paliwa kupiłem nową, wymieniłem i teraz gdy przekręcam kluczyk w pozycję 2 pompka włączy się na moment i stanie.
Samochód odpala normalnie ale pompka po wł silnika chodzi cały czas i to słychać ją dość wyraźnie ....(Mówię o wł. samochodzie na gaz) Chyba po nabiciu odpowiedniego ciśnienia powinna się wyłączać...
podczas jazdy paliwo sie bełta od scianki do scianki zbiornika, na rezerwie sa momenty ze pompa idzie na sucho, przy właczonym zapłonie powinna sie na chwile właczyc, właczy sie ponownie jak uruchomiony zostanie silnik i bedzie cały czas działała,
pompa Boscha to tak z 400 - 500 zl, mowie o oryginalnym Boschu a nie podróbie za 150,
pompa ma taki swój charakterystyczny dzwięk buczenia, moja stara pompa buczała dość głośno - kończyła sie po prostu juz
pompa Boscha to tak z 400 - 500 zl, mowie o oryginalnym Boschu a nie podróbie za 150,
pompa ma taki swój charakterystyczny dzwięk buczenia, moja stara pompa buczała dość głośno - kończyła sie po prostu juz
http://www.allegromat.pl/aukcja55430 ta pompa jest dobrej jakości i chodzi bez prloblemu.Zakupiłem pompe wcześniej za 150zł i pochodziła 3 dni - 100km.
okBartexT pisze:Czyli rozumiem, że jeśli chodzi cały czas po wł silnika to jest ok ?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub