[B3 RA] prowadza na nierównej drodze
[B3 RA] prowadza na nierównej drodze
witam. moj problem polega na tym ze w momencie kiedy samochodem na nierownej drodze zaczyna bujac na prawo i lewo to kierownica sama skręca trzeba ja naprawde mocno trzymać :!: na postoju łapiąc za dach i bujając na prawo i lewo sytuacja sie powtarza kierownica sama skręca. :shock: kupiłem ja kilka miesięcy temu wymieniłem sprężyny 4 szt, amory przód, końcówki drążków, swożnie zwrotnicy, gumy na wachaczach, gumy pod ławą są dobre. naciskając tylko na przód równomiernie kierownica stoi w miejscu. może ktoś miał podobnie?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2010, 11:41 przez 1marwi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Hmy. Geometra może mieć z tym coś wspólnego, ale ja zastanawiam się nad czymś innym. Jeżdżąc autem starszego czy też teścia gdzie nie ma wspomagania wszystkie nierówności są właśnie przenoszone na kierownicę. Żeby podjechać pod krawężnik to trzeba trzymać dość mocno kiere bo buja ją nieźle. Miałem już taką sytuację że kierownicę aż mi wyrwało. W przypadku mojej byłej B3 czy teraz A4 gdzie jest wspomaganie takiej sytuacji nie ma, a jeśli coś jest przenoszone na układ kierowniczy to jedynie w małym procencie. Może więc problem leży gdzieś po stronie wspomagania, maglownicy może :roll:
dzieki za info <ok> Chyba bede musial sie przyzwyczaic na nierownosciach bo na rownej drodze jest ok.Niestety dokupilem w zeszlym tygodniu dwie opny na tyl w tym rozmiarze.napewno musze wymienic amory.
A wlasnie w passacie mialem 225/45/17 i nie bylo tak czuc..Czy poprostu inna klasa auta no i wybite amory??
A wlasnie w passacie mialem 225/45/17 i nie bylo tak czuc..Czy poprostu inna klasa auta no i wybite amory??