[80 1.9 TDI Z1] problemy z pompą wtryskową
[80 1.9 TDI Z1] problemy z pompą wtryskową
Witam.
Mam problem z moją pompą wtryskową.
Problemy zaczęły sie od tego ze silnik, kiedy był ciepły w mojej audicy zaczął strasznie nie równo chodzić. Byłem u wielu mechaników i powiedzieli mi że jest do wymiany pompa wtryskowa.
Jest to wersja z silnika z1 produkcji BOSCH o numerze 0460 404 998 EDC.
Podobno nawalił tam jakiś czujnik i jego się nie naprawia, tylko wymienia. Podobno cena jest bardzo duża.
Jeżeli ktoś miał jakieś podobne przygody z pompą wtryskową prosze o kontakt.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Mam problem z moją pompą wtryskową.
Problemy zaczęły sie od tego ze silnik, kiedy był ciepły w mojej audicy zaczął strasznie nie równo chodzić. Byłem u wielu mechaników i powiedzieli mi że jest do wymiany pompa wtryskowa.
Jest to wersja z silnika z1 produkcji BOSCH o numerze 0460 404 998 EDC.
Podobno nawalił tam jakiś czujnik i jego się nie naprawia, tylko wymienia. Podobno cena jest bardzo duża.
Jeżeli ktoś miał jakieś podobne przygody z pompą wtryskową prosze o kontakt.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Radze zapiąć VAG-a to wyjdzie co dokladnie siadło.. Pozniej wiadomo najlepiej robic u kogos kto jest magistrem TDI Jaki masz przebieg? Cała pompa tak od razu nie siada.. znam bardzo dobry specjalistyczny warsztat TDI jesli jestes z okolic Wawy - www.diagtronik.pl
Pozdro
Pozdro
Witaj, tez mam 80-kę z silnikiem 1,9 TDI z 1993 silnik 1z, można powiedzieć, że co kilkanaście-kilkadziesiąt uruchomień silnika po kilku sekundach obroty wskakują na około 1100-1200 wtedy szarpie całym silnikiem - tak jakby benzyniak chodził na trzy "garki", po chwili spadają do normalnych ale dalej szarpie, gdybym wtedy mu przygazował znów spadna do tych powyższonych i tak w koło macieja, po jakimś czasie (1-15 minut) nagle uspokajają się. W czasie tych objawów troszke dymi na niebiesko, turbo działa, oleju nie bierze, pali do 5,5 l/100 km
Czy to takie objawy jak u ciebie i czy może doszedłes do czegoś, ja byłem u kilku fachowców ale każdy mówi "przyjedź pan wtedy jak bedzie zepsute" - łatwo powiedzieć, podłączałem go do komputerów, łączy się ale żadnych błędów nie wykazuje, jest to pierwszy komputer dlatego tez nie może przekazać wszytskich parametrów.
Prosze powiedź czy te moje objawy to cos jak u ciebie. bebede przynajmniej wiedzial ze to ten nastawnik, dzieki
Czy to takie objawy jak u ciebie i czy może doszedłes do czegoś, ja byłem u kilku fachowców ale każdy mówi "przyjedź pan wtedy jak bedzie zepsute" - łatwo powiedzieć, podłączałem go do komputerów, łączy się ale żadnych błędów nie wykazuje, jest to pierwszy komputer dlatego tez nie może przekazać wszytskich parametrów.
Prosze powiedź czy te moje objawy to cos jak u ciebie. bebede przynajmniej wiedzial ze to ten nastawnik, dzieki