Ja mam nadzieje Dawid, że nam nie zamkną tego trójkącika: Ty, Gadzik i ja w tym temacie :mrgreen:
Hehe...ja też mam takową bo zawsze marzyłem o trójkaciku
oczywiście wybiegając poza temat z dwiema sztukami, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma i wracajac do tematu to spoko jest powymieniać zdania i doswiadczenia z osobami, które nie pier...od rzeczy i pomagać sobie.
...Nawet jeżeli to są boczki (taszki) do których się przykręca głośnik to można je od razu przerobić, a mianowicie wyciąć w nich dziurę, przykręcić dystans do blachy, potem boczek przykręcić do tapicerki, tapicerkę założyć na drzwi i uwieńczyć to założeniem glośnika Ale niestety nie można zapomnieć, że tapicerke w naszych autach nakłada się na haki i "wbija" w dół, co przy przykręconych dystansach może zawadzać (chyba że dystanse nie będą zbyt wysokie). Ale i tak tapicerkę można przerobić tak, że się ją bedzie przykręcać, z tym że trzebaby wiercić w drzwiach itp. itd...
Jężeli sa to taschki do których bezpośrednio przykręca sie głosnik, to nie ma sensu sobie niczego komplikowac z docinaniem czy wierceniem, chyb że są całkiem z d...i do d... pod tym względem...najprosciej przykręcić taschkę do tapicerki furtek, wyciąc w niej otwór odpowiadający otworowi w taschce, przykręcić do blachy drzwi dystans(-e) i bawić się w niwelowanie różnicy, zależnosci od tego ile brakuje od dystansów przytwierdzonych do furtek i do taschki, w dodawanie pierścieni, lub jeżeli jest nadmiar to przycieranie papierem, tak aby stworzyć jedną kamorę miedzy taschką a dystansami przykręconymi do blachy. Na koniec po "zgraniu" wszystkiego nawiercić otwory przechodzace przez taschkę i dystanse i skręcić. Z zakładaniem tapicerki i zaczepami tapicerki nie powinno być żadnego problemu, a dodatkowo mamy ją przykręconą z taschkiem do dystansów i usztywnioną...
Docelowo tylne, w boczkach obok pasażerów, będę odłączał by nie psuć sceny. W tym momencie jednak tył 16 cm Bostona zostaje, gdyż z przodu pyrkają mi 10 cm w desce.
Kolego
slugs, stwierdziłaś że odłączasz głośniki z tylnych drzwi i posiadasz zapewne Bostona na podszybiu :?:
Opłaca mi się teraz bawić i podłączać przednie (tylne podłączę z pewnością, chyba nawet dziś jak będzie czas) głośniki pod tego wzmaka, czy różnica między tym co uzyskam a tym co mam na wyjściu z radia nie będzie słyszalna?
Różnica może być niewielka, jeżeli mocowo przesadzisz to możesz je usmiercić, napewno nie zagraja jakoś rewelacyjnie inaczej bo to tylko 10 i jeżeli juz pod wzmaka to raczej zająć sie przodkiem i jakies 16-pod niego w przyszłosci a 10 oszczedzić.