[All] Usuwanie Emblematów
[All] Usuwanie Emblematów
Kupiłem ostatnio audi B4 1,9 TDI i chciałbym odkleić emblematy z tyłu chodzi mi dokładnie o napis po lewej stronie klapy bagażnika 80 i po prawej stronie 1,9 TDI. Muszę usunąć koniecznie napis TDI bo jest on od VW. Rzuca się w oczy ze szok. Może mogli byście mi podpowiedzieć jak te emblematy są zaczepione? W jaki sposób je można oderwać lub odkleić i czy przy okazji nie uszkodzę lakieru. Oczywiście byłbym wdzięczny za wasze opinie czy odkleić wszytko i zostawić tylko znaczek audi na środku czy coś jeszcze zostawić czy może wszystko odkleić razem ze znaczkiem?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Jutro będę próbował jakoś zerwać skoro one są przyklejone na taśmę dwustronną to sposobem sposobem i jakoś odkleję. Dzięki za rady.
A powiedzcie mi lepiej z emblematami czy bez? bo ewentualnie jak by coś to będę musiał kupić emblemat TDI żeby był normalny a nie od VW.
Który najlepszy efekt?
jest tak :
zostawić tak jak jest czy lepiej może tak:
czy może tak:
A powiedzcie mi lepiej z emblematami czy bez? bo ewentualnie jak by coś to będę musiał kupić emblemat TDI żeby był normalny a nie od VW.
Który najlepszy efekt?
jest tak :
zostawić tak jak jest czy lepiej może tak:
czy może tak:
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Szpachelką to można jak się wie co i jak, albo później klapa do malowania idzie a u mnie bez malowania Wolałem nie ryzować lakieru
Wziąłem po prostu nitkę (taką do szycia) złożyłem na 2 razy i wsadziłem pomiędzy znaczek, a lakier i w jedna i w drugą aż ten klej się spiłował w końcu. Później benzyną ekstrakcyjną starłem resztki kleju, które zostały po znaczkach. No i na koniec pasta Tempo, która wcale tak dużo nie dała... No jak na razie to widać, ze emblematy były i zostały zerwane ale myślę, że za jakiś miesiąc nie będzie to takie widoczne. Poczekamy zobaczymy co i jak
Efekt jak wyszło możecie zobaczyć w linku mojej B4 w podpisie.
[ Dodano: 2010-06-09, 17:53 ]
Tak pomyślałem sobie, czy można użyć papieru ściernego wodnego, aby usunąć te ślady, które widać po usunięciu znaczka. Na pierwszy rzut oka i z większej odległości nie są widoczne, ale jeżeli się podjedzie bliżej to widać to. Dla mnie rzuca się w oczy
Może ktoś poradzi jakiego papieru użyć oczywiście jeżeli mogę to zrobić bo nie chcę zniszczyć lakieru.
Wziąłem po prostu nitkę (taką do szycia) złożyłem na 2 razy i wsadziłem pomiędzy znaczek, a lakier i w jedna i w drugą aż ten klej się spiłował w końcu. Później benzyną ekstrakcyjną starłem resztki kleju, które zostały po znaczkach. No i na koniec pasta Tempo, która wcale tak dużo nie dała... No jak na razie to widać, ze emblematy były i zostały zerwane ale myślę, że za jakiś miesiąc nie będzie to takie widoczne. Poczekamy zobaczymy co i jak
Efekt jak wyszło możecie zobaczyć w linku mojej B4 w podpisie.
[ Dodano: 2010-06-09, 17:53 ]
Tak pomyślałem sobie, czy można użyć papieru ściernego wodnego, aby usunąć te ślady, które widać po usunięciu znaczka. Na pierwszy rzut oka i z większej odległości nie są widoczne, ale jeżeli się podjedzie bliżej to widać to. Dla mnie rzuca się w oczy
Może ktoś poradzi jakiego papieru użyć oczywiście jeżeli mogę to zrobić bo nie chcę zniszczyć lakieru.
polecam podgrzanie suszarką do włosów, klej bardzo rozmięka i emblematy lekko schodzą.
pasta tempo nic nie da, bo przez ok 15 lat lakier wokół emblematu lekko wypłowiał i jest minimalnie inny odcień.
Ja rok temu usuwałem oznaczenia, miedzyczasie samochod byl polerowany i woskowany ze 3 razy i teraz dopiero jakby mniej widać ale jeszcze wprawne oko wypatrzy
pasta tempo nic nie da, bo przez ok 15 lat lakier wokół emblematu lekko wypłowiał i jest minimalnie inny odcień.
Ja rok temu usuwałem oznaczenia, miedzyczasie samochod byl polerowany i woskowany ze 3 razy i teraz dopiero jakby mniej widać ale jeszcze wprawne oko wypatrzy