[b4] Jaki numer przekaźnika el. szyb
[b4] Jaki numer przekaźnika el. szyb
Witam, potrzebuję szybko numer przekaźnika do elektrycznych szyb Audi 80, wiem tylko tyle że Audi z końca roku 94, elektryka tylko z przodu na boczkach z parapetami. Wiem że przekaźnik nie znajduje się w skrzynce bezpieczników, na pewno gdzieś nad nogami kierowcy. Potrzebuję numer przekaźnika lub numer programowy za co z góry bardzo dziękuję. <ok>
Na przyszłość proszę stosować tagi i umieszczać wątki we właściwych działach forum.
Na przyszłość proszę stosować tagi i umieszczać wątki we właściwych działach forum.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2010, 11:00 przez Gruszka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Co do ceny to pewnie jak za każdy inny podobny przekaźnik/moduł ze 20-50zł, chyba że na szrocie policzą sobie podwójnie za wielkość.
[ Dodano: 2010-05-31, 14:43 ]
Jeśli nie chcesz mieć automatycznego zjazdu szyby kierowcy a tylko wyłączanie szyb po otwarciu i zamknięciu drzwi to można użyć przekaźnika od szyberdachu. Występuje w tym samym miejscu gdzie ten od szyb (jeśli w aucie był sam elektryczny dach), jest o połowę węższy. Później jak go znajdę to dopiszę jaki ma numer.
[ Dodano: 2010-05-31, 14:43 ]
Jeśli nie chcesz mieć automatycznego zjazdu szyby kierowcy a tylko wyłączanie szyb po otwarciu i zamknięciu drzwi to można użyć przekaźnika od szyberdachu. Występuje w tym samym miejscu gdzie ten od szyb (jeśli w aucie był sam elektryczny dach), jest o połowę węższy. Później jak go znajdę to dopiszę jaki ma numer.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
a tego to nie wiedziałem :roll: znaczy ten długi jest na dwa gniazda to w które gniazdo mam wpiąć ten od szybra a może 2 inne pasują :?: mi od kierowcy skacze szyba jak podnoszęaldi pisze:Jeśli nie chcesz mieć automatycznego zjazdu szyby kierowcy a tylko wyłączanie szyb po otwarciu i zamknięciu drzwi to można użyć przekaźnika od szyberdachu. Występuje w tym samym miejscu gdzie ten od szyb
-
- Forum Audi 80
Raczej nie przypasuje ten przekaźnik od szyberdachu zamiast tego od szyb tak Plug&Play.shellah pisze:a tego to nie wiedziałem :roll: znaczy ten długi jest na dwa gniazda to w które gniazdo mam wpiąć ten od szybra a może 2 inne pasują :?: mi od kierowcy skacze szyba jak podnoszęaldi pisze:Jeśli nie chcesz mieć automatycznego zjazdu szyby kierowcy a tylko wyłączanie szyb po otwarciu i zamknięciu drzwi to można użyć przekaźnika od szyberdachu. Występuje w tym samym miejscu gdzie ten od szyb
Przez ten od szybra trzeba puścić tylko zasilanie a kable od funkcji komfortu podłączyć do plusa i 2x masy żeby działały tak inne szyby poza szybą kierowcy. Oba mają różne podstawki, nawet jeśli w jakiejś pozycji udałoby się włożyć to na pewno to by nie działało.
Wiec trzeba pobawić się podłączanie kabli na nowo.
Co do tego skakania to może spróbuj zastąpić bezpiecznik automatyczny zwykłym bo może on rozłącza zasilanie a później włącza.
Zrób taki test: podczas podnoszenia szyby kierowcy (gdy skacze) jednocześnie otwieraj albo zamykaj drugą szybę. Jeśli w tym momencie druga też zaczenie skakać to winny jest ten autmatyczny bezpiecznik.
-
- Forum Audi 80
Witam
Podepnę się pod temat jeśli można. Zakładam właśnie elektryczne szyby w swojej b4. Mam orginalne siłowniki do szyb ( tylko przód ), kupiłem też moduł komfortu ale z 100, czy będzie on pasował. Czy modół muszę tylko wpiąć w skrzynkę bezpieczników i będzie działalo czy muszę się podpinać do modułu pokolei. Proszę o pomoc w podłączeniu. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
Podepnę się pod temat jeśli można. Zakładam właśnie elektryczne szyby w swojej b4. Mam orginalne siłowniki do szyb ( tylko przód ), kupiłem też moduł komfortu ale z 100, czy będzie on pasował. Czy modół muszę tylko wpiąć w skrzynkę bezpieczników i będzie działalo czy muszę się podpinać do modułu pokolei. Proszę o pomoc w podłączeniu. Z góry dzięki.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Napisz jakie masz numery na tym przekaźniku z A100 (chodzi o te białe i te mniejsze).
Ten moduł nie idzie do skrzynki bezpieczników tylko w podstawkę pod za półką nad nogami kierowcy której zapewne nie masz.
Jeśli nie zdobyłeś podstawki to trzeba będzie podłączać się konektorami po kolei do poszczególnych pinów tego modułu.
Jeszcze jest taka sprawa że nie mając tą podstawkę nie włoży się jej do tej listwy, chyba że by wyciąć tą poprzeczkę bo jest na połowę za wąska i u mnie ten moduł jest wciśnięty między kable.
Ten moduł nie idzie do skrzynki bezpieczników tylko w podstawkę pod za półką nad nogami kierowcy której zapewne nie masz.
Jeśli nie zdobyłeś podstawki to trzeba będzie podłączać się konektorami po kolei do poszczególnych pinów tego modułu.
Jeszcze jest taka sprawa że nie mając tą podstawkę nie włoży się jej do tej listwy, chyba że by wyciąć tą poprzeczkę bo jest na połowę za wąska i u mnie ten moduł jest wciśnięty między kable.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
sory że w tym temacie to drążę ale po co zakładać drugialdi pisze:Co do tego skakania to może spróbuj zastąpić bezpiecznik automatyczny zwykłym bo może on rozłącza zasilanie a później włącza.
Zrób taki test: podczas podnoszenia szyby kierowcy (gdy skacze) jednocześnie otwieraj albo zamykaj drugą szybę. Jeśli w tym momencie druga też zaczenie skakać to winny jest ten autmatyczny bezpiecznik.
niestety działa tak samo a pasażera idealnie
filmik przedstawia to(nie komentować musyki :lol: )
a zimne luty w module komfortu ??
https://audi80.pl/80-b4-19-tdi-1z-na ... vt9215.htm
ja też miałem problem z szybami, przelutowałem 2 pola i działa
https://audi80.pl/80-b4-19-tdi-1z-na ... vt9215.htm
ja też miałem problem z szybami, przelutowałem 2 pola i działa