[B3/B4]listwy na drzwi
To rozumiem, bo mam tak samo. Ale w prawych drzwiach pasażera z przodu oderwała mi się ta listwa przy łączeniu z tylnymi drzwiami i strasznie odstaje a to psuje wygląd auta. I teraz mam pytanie czy można jakoś wcisnąć tą listwę czy w jaki sposób ją przymocować ponownie, żeby się trzymała jak należy?IC69 pisze:Dolne listwy drzwi w B4, mocowane są za pomocą plastikowych spinek, na które się je nasuwa. Natomiast same spinki, zamocowane są do drzwi na metalowych cyplach, które z kolei są przygrzane, do płata drzwi. Żeby pozbyć się tych cypelków, potrzebna jest szlifierka kątowa, tak że bez śladu tego nie zrobisz.
siemkapawelja89 pisze:To rozumiem, bo mam tak samo. Ale w prawych drzwiach pasażera z przodu oderwała mi się ta listwa przy łączeniu z tylnymi drzwiami i strasznie odstaje a to psuje wygląd auta. I teraz mam pytanie czy można jakoś wcisnąć tą listwę czy w jaki sposób ją przymocować ponownie, żeby się trzymała jak należy?IC69 pisze:Dolne listwy drzwi w B4, mocowane są za pomocą plastikowych spinek, na które się je nasuwa. Natomiast same spinki, zamocowane są do drzwi na metalowych cyplach, które z kolei są przygrzane, do płata drzwi. Żeby pozbyć się tych cypelków, potrzebna jest szlifierka kątowa, tak że bez śladu tego nie zrobisz.
ciekawi mnie bardzo jak poradziłeś sobie z ta listwą bo mi też odstaje listwa dolna w audi B4 - drzwi kierowcy od strony środkowego słupka odstaje mi jakieś 20 cm listwy.
zastanawiam się jak ja ściągnąć żeby nie połamać całej
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Na pierwszej stronie znajdziesz fotki, obrazujące zamocowanie tych listew.xfenix pisze:jak ja ściągnąć żeby nie połamać całej
Temat dotyczący reanimowania popuchniętych listew: https://audi80.pl/b4naprawa-listew-b ... t30452.htm
oki dzięki wielkie
bo już się balem ze ja połamię do końca
czyli otwieram drzwi od kierowcy i ciągnę do siebie aż zeskoczy z plastykowych zatrzasków
jak mrozek odpuści to się zabiorę za to rezanko
dzięki za podpowiedzi i link do stronki z naprawą tego mi brakowało.
no i jestem nowym miłośnikiem B4
a przy nich zawsze jest coś ciekawego do roboty
bo już się balem ze ja połamię do końca
czyli otwieram drzwi od kierowcy i ciągnę do siebie aż zeskoczy z plastykowych zatrzasków
jak mrozek odpuści to się zabiorę za to rezanko
dzięki za podpowiedzi i link do stronki z naprawą tego mi brakowało.
no i jestem nowym miłośnikiem B4
a przy nich zawsze jest coś ciekawego do roboty
-
- Forum Audi 80
Witam. Tym razem ja odgrzeje kotleta.
Mam takie pytanie. Czy drzwi w B3 i B4 są takie same ?
Bo nie mogę znaleść w moim kolorze LY5U drzwi od B4, a za to pojawiła się oferta drzwi z B3.
Jeżeli już były by idealnie takie same, czy był by problem z odklejeniem tej środkowej grubej listwy z drzwi B3 ? Dało by radę przełożyć tą cienką ?
Pozdrawiam.
Mam takie pytanie. Czy drzwi w B3 i B4 są takie same ?
Bo nie mogę znaleść w moim kolorze LY5U drzwi od B4, a za to pojawiła się oferta drzwi z B3.
Jeżeli już były by idealnie takie same, czy był by problem z odklejeniem tej środkowej grubej listwy z drzwi B3 ? Dało by radę przełożyć tą cienką ?
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
To czym się różnią oprócz listwy ?kacper85 pisze:Nie sąw.a.n.t.e.d pisze:Mam takie pytanie. Czy drzwi w B3 i B4 są takie same ?
Bywały cienkie listwy w b3. W b4 listwy trzymają się na takich metalowych dzyndzlach dospawanych do blachy a w B3 są na taśmie dwustronnej. Do tego b4 ma "dolne listwy"
Moje B4 jest z 92 i nie ma dolnych listew.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Listwa środkowa drzwi w B4, zamocowana jest tak samo jak w B3, czyli za pomocą taśmy dwustronnej. Mocowania dolnej listwy są zgrzewane z płatem.kacper85 pisze:W b4 listwy trzymają się na takich metalowych dzyndzlach dospawanych do blachy a w B3 są na taśmie dwustronnej. Do tego b4 ma "dolne listwy"
W takim razie, same drzwi nie będą się niczym różnić.w.a.n.t.e.d pisze:Moje B4 jest z 92 i nie ma dolnych listew.
-
- Forum Audi 80
Czyli śmiało mogę kupować drzwi od b3 i montować do b4 ?IC69 pisze:Listwa środkowa drzwi w B4, zamocowana jest tak samo jak w B3, czyli za pomocą taśmy dwustronnej. Mocowania dolnej listwy są zgrzewane z płatem.kacper85 pisze:W b4 listwy trzymają się na takich metalowych dzyndzlach dospawanych do blachy a w B3 są na taśmie dwustronnej. Do tego b4 ma "dolne listwy"
W takim razie, same drzwi nie będą się niczym różnić.w.a.n.t.e.d pisze:Moje B4 jest z 92 i nie ma dolnych listew.
Nie będzie żadnych problemów z zawiasami/mocowaniem ?
Bo chcę żeby wszystko ładnie się zgadzało.
- Przemo80b3
- Forum Audi 80
Tak, po za listwami bedą pasować Na pewnow.a.n.t.e.d pisze:Czyli śmiało mogę kupować drzwi od b3 i montować do b4 ?IC69 pisze:Listwa środkowa drzwi w B4, zamocowana jest tak samo jak w B3, czyli za pomocą taśmy dwustronnej. Mocowania dolnej listwy są zgrzewane z płatem.kacper85 pisze:W b4 listwy trzymają się na takich metalowych dzyndzlach dospawanych do blachy a w B3 są na taśmie dwustronnej. Do tego b4 ma "dolne listwy"
Nie będzie żadnych problemów z zawiasami/mocowaniem ?
Bo chcę żeby wszystko ładnie się zgadzało.
-
- Forum Audi 80