[b3 90 2.3 NG] silnik sie grzeje i traci płyn
- goldstarb3
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[b3 90 2.3 NG] silnik sie grzeje i traci płyn
mam pytanko bo kupiłem 90 z silnikiem 2.3 chyba to jest [NG] w automacie co prawda ale nie o to chodzi. silnik sie przegrzewa. wskaznik temp wskazuje 90 a w weach sie gotuje. wiec zastanawiam sie nad termostatem w tej sytuaci ale samochod nalezal do meza kuzynki i teraz pytanie do was bo sciagali dwa razy glowice, silnik trzyma obroty na benzynie i na gazie, ale trzeb a mu wody dolewac wciaz bo szlak ja trafia, miarka oleju ok, i tak jak mowie sciagali dwa razy glowice i nigdzie nic nie widac, pomocy
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 23:22 przez goldstarb3, łącznie zmieniany 2 razy.
- goldstarb3
- Forum Audi 80
- Kontakt:
wersja z klima. ale dzis dalem jej kilometrow i wali wode w naczynko jak zlotojak sie zagrzeje przechodzi troszeczke za 90 ale mozna powiedziec ze na tej temperaturze sie trzyma, chlodniczka przednia miedziana drozna ale sie sypie a glowna wieksza jak ja sprawdzalem dol ma letni gore wrzaca zachowuje sie jak zepsuty termostat ktory byl zmieniany na nowy mysle go wyrzucic i sprawdzic wowczas ale olej bardzo sie leje z pomiedzy skrzynii i silnika stan oleju w silniku stały ten sam a plama zostajetega jak sie przejedzie. samochod jest na automacie wiec mysle ze skrzynia sie wali bo caly wydech mi zachlapalo, własnie jezeli doszedlbym ladu skladu z silnikiemto pytanie do was jeszcze jedno czy da sie go zlozyc ze skrzynia z 1.9SD?? bo mam manuala a ten silnik naprawde bardzo ładnie chodzi chcialbym zeby nie byl walniety jednak bo wciaz wierze, że to wina osprzętu, aa i poprzedni własciciel (znajomy) sypal jej proszek na uszczelnienie bo chlodnica ciekła czy cos takiego. szkoda mi motoru
- goldstarb3
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- goldstarb3
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- goldstarb3
- Forum Audi 80
- Kontakt: