Ja od wczoraj pracuje nad swoimi. Dziś kończę i zakładam przód

No ja niestety musiałem zrobić to wszystko w jeden dzieńAUDI_A6 pisze:Ja od wczoraj pracuje nad swoimi. Dziś kończę i zakładam przód![]()
No to powiem ci że twoje musiały być w znacznie lepszym stanie niż moje - bo ja też je tak potraktowałem, ale ruda siedziała już dość głębokoAUDI_A6 pisze:Szlifierka kątowa + nakładka z druciaka i trochę roboty :mrgreen:
Początkowo myślałem że pękł, ale nie w tym problem - już chyba wiem w czym leży. Króciec ten przychodzi do głowicy, a potem łączy się z metalową rurką która przykręcana jest do bloku. I tu jest chyba problem. Rurką ta pręży na króciec powodując wyciek (króciec jest przykręcany na dwie śruby więc nie trzyma zbyt solidnie). Problem jedynie w tym że ta rurka która pręży na króciec przykręcana jest do bloku gdzieś w okolicach alternatora - dojście jest superAUDI_A6 pisze:a co cieknie Ci na łączeniu czy poprostu pękł?
Kiedyś właśnie czytałem że ta chropowatość kolektora ssącego ma na celu zapobieganie łączeniu się drobinek wody w większe skupiska. Natomiast gdzie indziej czytałem że kolektor można polerować, ale nie cały. W części gdzie idą wtryski paliwa powinien być chropowaty, bo na takiej powierzchni paliwo ulega szybszemu odparowaniu itp. Wiadomo o co chodzi. Tak czy siak ruszać tego raczej nie będę, ale kolektor oczywiście wyczyszczę.Nie poleruj, bo one nie dla kozery są w środku takie chropowate![]()
O właśnie. Alternator prosi się o "odświeżenie" bo tylko on jest jeszcze zasyfiony pod maską.AUDI_A6 pisze:Trochę pomaluje, trochę przepoleruj, byle by coś dla oka było