Witam!!!
mam poważny problem otóż rano odpalając swoja audice zobaczylem ze wskaznik od akumulatora
ma ponad 16 wiec zaraz auto zgasiłem i sprobowałem jeszcze raz dalej było to samo otwarlem maske i zobaczylem ze z akumulatora sie dymi odkreciłem go mysląc ze jzu akumulator nie moze i wymieniłem go bo akurat miałem drugi akumulator w innym aucie. Po podłaczeniu wszystko było w normie akumulator sie nie grzał wskaznik od ładowania był w normie. Jadąc
nagle wskazowka od ładowania podskoczyła do max nie zdarzyłem wyłączyc auta i nagle strzeliło cos ? i własnie tu jest moje pytanie do was co sie mogło stac? czy jest to wina regulatora napięcia? po tym strzale nie mam swiateł pozycyjnych mijania nie mam predkosiomierza nie działą obrotomierz nie zdziałąja kontrolki od ładowania temp i i cisnienia ?
i jeszcze nie działa mi szyba lewa od kierowcy bo zjechała sama na du a prawa strona od pasażera chodzi silnik to 2.3 ng audi coupe ? Pomócie ? bezpieczniki sprawdzałem wszytskie w porzadku ? moze jakis przekaznik poszedł? czekam na jakakolwiek odpowiedz pozdrawiam :cry:
[audi coupe b4 Ng] Nic nie działa z akumulatora sie dymi
kolego jutro bede wymieniał regulator i napisze co i jak :-| :mrgreen:
[ Dodano: 2010-06-16, 11:26 ]
A wiedz tak wymieniłem regulator napiecia :lol: odpaliłem auto i i akumulator nie grzeje sie
wiec jest <ok> jak juz to skreciłem wziołem sie za reszte pierwsze co zrobilem
odkreciłem lampy i wymieniłem zarowki bo wszystkie sie spaliły. Zmieniłem i wszystko świeci następnie wziąłem sie za szybe lewa 1 co zrobiłem odkreciłem połke pod kierownica
i jest tam taki duży przekaźnik wyjąłem go i właczyłem ponownie szyba zaczeła chodzic :shock: podnosić się i opuszczać. Juz byłem zadowolony ze przynajmniej cos zaczyna chodzic :mrgreen: i zastanawiałem sie jeszcze czemu nie mam zadnej kontrolki w srodku
ani predkosciomierza ani obrotomierza zaczołem wyjmowac po kolei bezpieczniki i przekazniki w podszybiu wymieniłem 2 bezpieczniki. Przeczysciłem styki na przekaznikach.
I to pomogło wsiadam do auta przkrecam kluczyk wszystko chodzi tak jak powinno Wiec pzdr i dzieki <ok>
[ Dodano: 2010-06-16, 11:26 ]
A wiedz tak wymieniłem regulator napiecia :lol: odpaliłem auto i i akumulator nie grzeje sie
wiec jest <ok> jak juz to skreciłem wziołem sie za reszte pierwsze co zrobilem
odkreciłem lampy i wymieniłem zarowki bo wszystkie sie spaliły. Zmieniłem i wszystko świeci następnie wziąłem sie za szybe lewa 1 co zrobiłem odkreciłem połke pod kierownica
i jest tam taki duży przekaźnik wyjąłem go i właczyłem ponownie szyba zaczeła chodzic :shock: podnosić się i opuszczać. Juz byłem zadowolony ze przynajmniej cos zaczyna chodzic :mrgreen: i zastanawiałem sie jeszcze czemu nie mam zadnej kontrolki w srodku
ani predkosciomierza ani obrotomierza zaczołem wyjmowac po kolei bezpieczniki i przekazniki w podszybiu wymieniłem 2 bezpieczniki. Przeczysciłem styki na przekaznikach.
I to pomogło wsiadam do auta przkrecam kluczyk wszystko chodzi tak jak powinno Wiec pzdr i dzieki <ok>