[2.0 ABT+LPG] Problem z przełączeniem na gas
Witam wszystkich Audimaniaków ,pozdrawiam i proszę o pomoc. Chodzi bowiem o instalacje gazową firmy Landirenzo 2 generacji ( reduktor - landi le98, komputer - LCS A\1-V05). problem polega na tym, że gdy odpalę na benzynie kontrolki od gazu palą się a jak przygazuję w celu przełączenia na gaz kontrolki gasną całkowicie gdy obroty spadną to kontrolki z powrotem się zapalają a samochód nie przełącza się na gaz . Gdy tak trochę pogazuje to kontralki gasną na stałe i mogę jeździć tylko na benzynie. Niedawno odkryłem że jak odłączę komputer na kilka godzin to po ponownym podłączeniu zaczyna przełączać ale tylko na parę dni i problem powraca. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź.
Sprawdziłem te rzeczy o których pisał WOJTEK26 i wszystko było ok ale dzięki tym radom zacząłem śledzić dalej kable i doszłem, że przewód przy akumulatorze jest luźny dokręciłem go na razie chyba jest ok, to znaczy diody palą się i sygnalizują przełączenie na gaz. jak trochę pojeżdżę to dam znać czy rozwiązało to problem całkowicie. pozdrawiam i dziękuję za pomoc