Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABT+LPG] Problem z przełączeniem na gas

Wszystko co związane z LPG
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marekkk4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marekkk4 » 17 cze 2010, 18:41

Witam wszystkich Audimaniaków ,pozdrawiam i proszę o pomoc. Chodzi bowiem o instalacje gazową firmy Landirenzo 2 generacji ( reduktor - landi le98, komputer - LCS A\1-V05). problem polega na tym, że gdy odpalę na benzynie kontrolki od gazu palą się a jak przygazuję w celu przełączenia na gaz kontrolki gasną całkowicie gdy obroty spadną to kontrolki z powrotem się zapalają a samochód nie przełącza się na gaz . Gdy tak trochę pogazuje to kontralki gasną na stałe i mogę jeździć tylko na benzynie. Niedawno odkryłem że jak odłączę komputer na kilka godzin to po ponownym podłączeniu zaczyna przełączać ale tylko na parę dni i problem powraca. Bardzo proszę o jakąś podpowiedź.

WOJTEK26
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WOJTEK26 » 18 cze 2010, 09:20

Sa 2 opcje albo" komputer" od gazu padł albo przełacznik w kabinie, przy okazji wyczysc wtyczke pod tego "komputera LPG" oraz zasilanie przy aku oraz sprawdz kabelek idacy do cewki od "komputera gazowego".

Awatar użytkownika
marekkk4
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: marekkk4 » 25 cze 2010, 12:53

Sprawdziłem te rzeczy o których pisał WOJTEK26 i wszystko było ok ale dzięki tym radom zacząłem śledzić dalej kable i doszłem, że przewód przy akumulatorze jest luźny dokręciłem go na razie chyba jest ok, to znaczy diody palą się i sygnalizują przełączenie na gaz. jak trochę pojeżdżę to dam znać czy rozwiązało to problem całkowicie. pozdrawiam i dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zasilanie LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl