Problem jest następujący: auto szarpie podczas jazdy na 5 biegu przy lekkim nacisku na pedał gazu. dzieje się tak w sytuacji próby utrzymania stałej prędkości gdy delikatnie operuje się pedałem gazu. gdy pedał jest wciśnięty do podłogi auto nie szarpie tylko ładnie przyspiesza. jako ze mam auto na pierburgu odłączyłem wtyczkę od licznika w celu wyeliminowania nastawnika. szarpania jednak nie ustały. Co może być przyczyną mojego problemu, dodam tylko ze zawieszenie jest po wymianie i nie ma jakichkolwiek luzów. mam dostęp do Vag-a i mogę zrobić logi tylko nie wiem jakich grup, bo mi te logi nic nie mówią. ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu???
ps. czy poprzez odłączenie wtyczki od licznika mogą w przewodach paliwowych od pompy pojawić się pęcherze powietrza a auto słabiej odpalać???
[1.9 TDI 1z] Szarpanie
-
- Forum Audi 80
a możesz napisać konkretnie czy to wtyczka właściwa do wyeliminowania nastawnika???gibaj pisze:czujnik położenia wału <ok>zupens pisze:odpiąłem wtyczkę od licznika tą niebieską po prawej stronie. Prędkościomierz nie działa a obrotomierz dopiero po włączeniu świateł. Nie właściwa wtyczkę odczepiłem???
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan
- Kontakt:
masz tą wtyczkę przy skrzyni biegów <ok>tu masz dobry temat https://audi80.pl/19tdi-1z-szarpanie ... k+pierburg
hej kolego widze ze chyba jestes z tej samej miesciny. Mialem ten sam problem co ty i winny byl nastawnik( wymagal czyszczenia) ja ten zabieg przeprowadzalem sam wiec jak by co sluze pomoca jak czas pozwoli pozdrozupens pisze:Problem jest następujący: auto szarpie podczas jazdy na 5 biegu przy lekkim nacisku na pedał gazu. dzieje się tak w sytuacji próby utrzymania stałej prędkości gdy delikatnie operuje się pedałem gazu. gdy pedał jest wciśnięty do podłogi auto nie szarpie tylko ładnie przyspiesza.